Sidor

Det senaste från Instagram

måndag 20 juni 2016

Inhägnad till hönorna


Kap- och gersågen framplockad. Myggmedlet applicerat. Arbetshandskarna på. Japp, då var den äntligen på G. Inhägnaden som ska skilja hönsen från vår trädgård!

Det här med täckodling och, ja odling generellt när jag tänker efter, fungerar väl lite si så där med frigående höns. Täckodling i sig är helt suveränt, speciellt hittills i år då vi har haft en torr väderlek. Gräset ger näring åt jorden  och håller den samtidigt fuktig. MEN! Detta fungerar ju självklart bara om gräset får ligga kvar. Med frigående höns så ligger täckmaterialet överallt förutom där det gör nytta...


Om några år är det tänkt att vi ska ha en häck utefter gräsmattekanten mot Villa Nystuga, men innan den har vuxit upp så får en inhägnad åt hönsen bli den provisoriska lösningen. Frigående höns är ju faktiskt väldigt mysigt, men allt eftersom vår flock ökar i storlek och mina rabatter och odlingar tar form så, ja, vi kommer inte helt överens helt enkelt. På den här tiden på året har vi dessutom en hel del utomhusprojekt igång och då kan det vara bra att kunna stänga in hönsen ibland. Visst, de kan ju vara i hönsgårdsdelen med tak, men den är förhållandevis ganska liten

Sagt och gjort. Det fick alltså bli en inhägnad åt hönsen. Inget projekt vi egentligen tänkt göra i sommar, men som visade sig vara precis vad vi behövde just i år! 

  



Bilden ovan visar hur långt vi hann i lördags innan knotten blev oss övermäktiga. De är verkligen giftiga i år! Idag funderade vi ett tag på att fortsätta bygget eftersom det regnar en del och därmed är knottfritt, men nja. Efter en söndag på Liseberg och konsert med Marcus och Martinus och vanlig arbetsdag idag är hela familjen minst sagt möra. Kanske blir det ett lagom projekt att fortsätta med på midsommardagen? Vi får väl se vad byggchefen (katten i trappen på bilden nedan) har att säga om den saken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar