Sidor

Det senaste från Instagram

onsdag 24 augusti 2011

En välkomnande känsla

Det första man möter när man kommer in i ett hus är en hall. Stor eller liten, lång eller kort, bred eller smal, men någon typ av hall. Här på bloggen har ni kunnat läsa om att jag varken vill ha hatthyllor eller skoställ synliga i hallen. Anledningen är att om det finns en yta att lägga ifrån sig saker på, så gör jag det. Oavsett om dom hör dit eller inte. Då är det bättre om möjligheten inte ges att sprida saker runt omkring sig.
Vår första tanke gällande hallen var att det skulle finnas ett separat kapprum för så väl oss som för våra gäster att hänga av sig i, men så dök bilden upp. Ni vet, Bilden med stort B. Först då förstår man vad man hela tiden velat ha.


Det sade bara klick. Kärlek vid första ögonkastet...
Bild från Perlan Living

Hallen på bilden ovan ger ett fantastiskt ljusinsläpp och en välkomnande känsla. På båda sidor om hallen har vi tänkt att ha likadana möbler som vi har i vår hall där vi bor idag. Att få undan skor, kläder, vantar, hundkoppel, ryggsäckar mm gör att det känns mer hemtrevligt. Färgen på golvet blir nog grå-svart, även det så som vi har idag och taket vill vi gärna ha vitt. Spröjsade fönster tilltalar oss, men inte krysspröjs som på bilden ovan utan flaggfönster. Dubbeldörren är en självkarthet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar