Sidor

Det senaste från Instagram

fredag 27 juli 2012

Platsbyggt kök

Vi har bestämt oss för kök, IKEA Lidingö, men jag kan inte låta bli att drömma ändå. Hur drömmen ser ut? Platsbyggd med innanförliggande luckor.

Dessa kök har ofta många små detaljer och finesser som lyfter helheten och gör det där lilla extra. Kvänum är en tillverkare som har otroligt fina kök i sitt sortiment. Luckorna på bilderna nedan är handmålade på 22 mm ask. Verkligen jättefint när ådringen syns igenom. Tyvärr finns det en sak som talar mot de här köken. Priset. 


Kvänum Broby Dunvit
Bild från Kvänum
 


Detaljer från Kvänum Sundby rökgrå och Broby helvit
Bilder från Kvänum

IKEAs kök är mycket prisvärda och det finns många olika luckor att välja mellan. Vi har fastnat för luckan Lidingö, men sneglar även på Ramsjö. Det som IKEA saknar är all den känslan som de dyrare alternativen har. Passlister, socklar, sockerlister, smålådor mm mm. Självklart kan man fixa den känslan själv, se bara hur It's a house har gjort. Ett helt fantastiskt kök! Det som talar emot att göra det själv är motsåndskraften mot slag och repor. Vi har målat en del möbler själva och de är lite känsliga mot om man till exempel drar ringar eller annan metall mot ytan. Färgen försvinner inte, men det bildas ett grått streck. Visst är det lätt att måla över med lite färg, men just i köket är slitaget stort och det som var en viss nyans från början ändrar sig med åren. För man då på helt ny färg så kan man få färgskiftningar.

Även om det är ganska lång tid kvar innan vi flyttar in i Nystuga så är det hög tid att börja beställa vissa saker. Vitvaror är en del som ska bockas av i listan. Här har vi tittat mycket på Husqvarna varför vi även lämnat vår köksskiss till dom. Electrolux kök heter Sentense och görs av Marbodal. Om vi ska köpa ett kök från dom så är det luckan Gård och Land som tilltalar oss i kombination med passlister och breda socklar. Det ska bli spännande att se vad offerten blir :)

Luckorna Gård och Land från Electrolux Sentense

4 kommentarer:

  1. Ja de priserna är inte roliga :-(

    Annars kan man göra som Angelica och Stefan och köra Ikea skåp men beställa luckorna på snickeri :-)
    http://lillakrakslottet.blogspot.se/search/label/Kök

    Kram Helene

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag såg det inlägget som Angelica lagt upp för ett tag sedan. Deras kök kommer att bli kanonsnyggt! Vad jag vet har vi ingen finsnickare i närheten som skulle kunna fixa luckor utan det får bli till att bestämma sig helt enkelt. Att det ska vara så svårt?!

      /Cecilia

      Radera
  2. Det finns ett helt underbart snickeri som heter Svensnickare som har riktigt bra priser. Vi skulle valt ikea men det blev svensnickare då det blev både personligt,vackert och nästan samma pris som vårt ikea kök skulle kostat.
    Svensnickare.se

    /Elin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det låter ju kanonbra Elin! En snickerifirma som tar fram ett platsbyggt kök för nästan samma pris som ett IKEA-kök. Vi har dock redan köpt vårt kök (Ädel+Ståt) samt tvättstuga (grå Lidingö)och det levereras nu på måndag, 5/11.

      Ha en trevlig helg!

      /Cecilia

      Radera