Sidor

Det senaste från Instagram

onsdag 18 april 2012

Golvplank med text - på väggen

I helgen tog hela familjen en tur till Karlstad för att kika på badrumsinredning samt golv och takpanel. Sedan innan har vi bestämt oss för Alloc lutad furuplank som golv i alla torra utrymmen i huset och tro det eller ej, men vi håller fortfarande kvar vid det beslutet! Takpanelen kommer att bli... ja, det får ni snart se här på bloggen ;)

Bland alla löpmetrar av golvstuvar i varierande material så fick Jan-E syn på ett han fastnade för. Ett laminatgolv i gammalt stuk. Precis som det golv vi har valt så såg även detta ut som plank, men med ytterligare en detalj. Inbränd text med inspiration från gamla vinlådor.

Exquisit Ek Plank Routes des Vins Clair
Bild från Bjoorn.se

Hade vi inte bestämt oss för golv? Jo, visst har vi det, men det finns ju andra användningsområden för golv förutom just att använda det som golv. Väggbeklädnad till exempel.

Det här vore väl snyggt att använda som en fondvägg?

Vems idé är då detta? Alla knepiga idéer kommer inte från mig, även om de flesta gör det, utan den här får faktiskt Jan-E ta åt sig äran för. Sedan kan ju jag tycka att den inte alls är knepig utan riktigt bra!

Ytan på golvet Routes des Vins Clair har en struktur med små fördjupningar
som efterliknar de träporer som normalt finns i de flesta trägolv.
Detta golvet som efterliknar gammal ekplank har en mild, sliten ton.

Vinälskare som jag är (som samlar på vinkorkar i hopp om att jag hittar något kul att göra av dom)  så förstår ni säker att jag nappade direkt på hans förslag. Efter lite funderingar om vart vi skulle kunna ha en sådan vägg så är de två alternativen vardagsrummet eller sovrummet. I sovrummet skulle den bli lite mer diskret och passa bra ihop med idén om den återvunna "sänggaveln" (min idé som ni kommer att få ta del av även den lite längre fram), men samtidigt så vore det kul att satsa fullt ut och sätta upp den som en fondvägg i vardagsrummet. Vad som skulle matcha i det rummet? Kakelugnen!

Bjoorn.se finns en uppsjö av golv och även fler med antik text i andra nyanser. Vart skulle ett sådant här golv passa hos er?

6 kommentarer:

  1. Sätt den i vardagsrummet så fler kan se och njuta av det snygga golvet som sitter på väggen :) jag gillar skarpt denna ide :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, visst vore det snyggt Johanna? Kul att du gillar idén :))

      /Cecilia

      Radera
  2. Det golvet anlände till vårt nya sovrum, sååå nöjd! Gillar din smak ;)
    /Ninna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ha ha, ja visst har jag en bra smak Ninna ;)

      Kul att ni är nöjda med golvet. Vi ser fram emot att ha det som fondvägg i vardagsrummet.

      /Cecilia

      Radera
  3. Hej!
    Vad har Ni använt för lim till att sätta upp golvet? Ska nämligen göra samma sak som Er.
    Tacksam för svar

    //Mvh Anna S i Borlänge

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Anna
      Vi valde en tapet till fondväggen istället för golvplank så tyvärr har jag inget svar på din fråga om lämpligt lim.

      /Cecilia

      Radera