Sidor

Det senaste från Instagram

tisdag 23 augusti 2011

Ett hem för Viskan

Runt, runt, runt. Fram och tillbaks. Flytt av möbler och väggar. Vet inte hur många badrumslösningar jag skissat på hittills, men si så där 30-40st i alla fall. Från början hade jag tänkt mig mellanväggar utefter långsidan, men eftersom kortsidan är låst till 3m så fick sakerna helt enkelt inte plats. Ett badkar på 1,7m och ett vitrinskåp på 1,6m utefter samma vägg, ja det säger ju sig självt. Det får inte plats.

Lösningen var ett tag ett burspråk som i och för sig inte alls är dumt. Ett relativt enkelt sätt att få liiiite mer utrymme, men eftersom burspråket i så fall skulle hamna åt samma håll som uterummet så var vi tillbaks på fågelholksutséendet igen.

Vi vill så gärna ha mellanväggar av pärlspont och gamla fönster i badrummet. Innanför är det tänkt att dusch och badkar ska vara. Det ger en lite privat sfär samtidigt som det inte blir instängt. Bara att kavla upp armarna och ta fram ett nytt ark. Det måste få plats på något sätt.

Lösningen fick bli ett långsmalt badrum på ca 3x5m. Nu får allt plats som vi har tänkt oss, men istället för en mellanvägg från varje håll så fick vi nöja oss med en. "Vad tror du om det här badrummet, med dusch och badkar efter norrväggen?" "Det alternativet köper jag 7 dagar i veckan!" Bra! Planlösning i badrum - Check!
Det lutar åt att Viskan ska få sitt hem i vårt hus på landet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar