Sidor

Det senaste från Instagram

tisdag 22 november 2011

Markplanering

Vi har grovt börjat att planera marken där Villa Nystuga ska byggas till våren. När vi köpte egendomen var nästan hela tomten täckt med dryga metern höga brännässlor. Perfekt, då vet vi att det är bra matjord ;)

Tidigare i höstas hade vi en grävmaskin på plats för att gräva runt ladugården, men framför allt för att göra iordning vägen. Samtidigt passade vi på att gräva ur lite diken och inte minst skala av översta lagret med matjord ungefär där vi ville ha huset. Tyvärr stötte vi på berg och fick spränga. Sedan dess har annat kommit emellan, men i förra veckan fick vi en större grävmaskin till Nystuga och bara på två dagar har det hänt massor.

Höjdskillnden syns väl när man står på vägen och tittar mot platsen där huset
ska stå. Bakom höjden stötte vi på berg som fick sprängas. Det blev "lite" mer sten...
 

Förutom att översta lagret med matjord skall läggas i högar för att sedan planeras ut till gräsmatta när huset är på plats, så skall marken sänkas med upp emot 130cm på vissa ställen. Vi var lite oroliga att vi skulle stöta på berg igen, vilket vi också gjorde, men troligtvis så klarar vi oss ifrån att behöva spränga. Istället får vi flytta lite på huset.
Bilden till vänster visar första planeringen och den till höger så som det ser ut idag.
Det kommer att bli riktigt bra när det blir klart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar