Sidor

Det senaste från Instagram

måndag 21 november 2011

Villa Varm - Vår husleverantör

Att bygga sitt hus är troligtvis den största investeringen man gör i livet. I alla fall rent ekonomiskt. Förberedelserna innan man bestämmer sig är därför väldigt viktiga. Personligen så förstår jag inte de som tittar i olika huskataloger, pekar på ett hus dom ser ut att tycka om och säger "Det huset ska vi ha!". Att välja hus handlar om så mycket mer än bara en planlösning på ett papper.

I vårt fall är förberedelserna nog aningen mer än vad som normalt anses behövas. En av anledningarna är att vi valt att rita huset själva och vill vara säkra på att vår lösning fungerar i verkligheten. En annan anledning är mitt kontrollbehov. Jag vill ha kännedom om de olika delarna i en husprocess och detta har krävt väldigt mycket tid i planeringsfasen. Mina excel-dokument med jämförelser mellan olika hustillverkare är några stycken till antalet ;)

Totalt skickades vårt offertunderlag till nio olika leverantörer och av dessa kom sex stycken tillbaks med en offert. Vi valde ut tre som vi gick vidare med och till slut fanns bara en leverantör kvar. Villa Varm från Altersbruk.


Villa Varm är ett familjeägt företag som har sin verksamhet i Altersbruk utanför Piteå. Sedan starten 1974 har de ritat, sålt och byggt lågenergihus till kunder runt om i Sverige. Långt innan vi köpt vår tomt pratade vi på att vi ville bygga ett hus som låg lite i framkant vad gäller snål energiförbrukning. Elpriset lär ju inte sjunka inom en överskådlig framtid, snarare öka. Jag skickade några nyfikna frågor till Villa Varm och dagen efter fick jag ett telefonsamtal. Den goda kontakten har fortsatt sedan dess och i oktober träffade vi Håkan och Helena på villamässan i Älsvjö.

"Att direkt sälja och tillverka hus till kunder som har ett långsiktigt
perspektiv på sitt boende och som värderar en robust
och välisolerad konstruktion av hög kvalitet."
Villa Varms affärsidé

Förutom Villa Varms höga kompens gällande husbyggnation, vilket är det absolut viktigaste i processen, så lägger de ner ett stort personligt engagemang i sina kunders framtida boende. Vi fick tips och idéer på det mesta och Håkan och Helena tog sig verkligen tid att sätta sig in i vårt hus. Även om vi långt ifrån hade bestämt oss för husleverantör!

Det skulle dock visa sig i slutändan att just det personliga engagemanget och trevliga bemötandet skulle vara det som avgjorde vårt val. Från att ha varit tre aktuella leverantörer, minskade vår lista till två vilka fick genomgå en ännu hårdare kontroll. Rent tekniskt var de i stort sett likvärdiga, men kompetensen, ärligheten, öppenheten och viljan att dela med sig av sina erfarenheter trots att ingen affär var gjord, fick oss att välja Villa Varm som leverantör av Villa Nystuga - Vårt hus på landet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar