Sidor

Det senaste från Instagram

fredag 27 januari 2012

Inspiration till hallen

Något av det sista vi ändrade på i vår planlösning för Villa Nystuga, var hallen. Vi vill gärna ha en lösning där kläder, skor, ryggsäckar mm kan hängas undan. Det är väldigt lätt att en hall ger ett rörigt intryck annars.

I vårt nuvarande hus gjorde vi om hallen för snart ett år sedan och vi är jättenöjda med resultatet. Innan fanns till höger innanför dörren en dubbelgarderob och en spaljé med en hatthylla. Till vänster hade vi ett skoställ och en byrå med spegel över. Lösningen var i och för sig inte så dum, men vi ville gärna ha bort den öppna hatthyllan och sedan få en lite ljusare hall. Efter lite skissande så valde vi att ta bort garderoberna och riva spaljén. Istället byggde vi upp en halvvägg och så sågade vi till trädhängare i två olika storlekar. För att få lite mer effekt satte vi ljusremsor bakom hängarna. På vänster sida platsbyggde vi en sittbänk med skoförvaring under. Ett klädskåp för familjens jackor och ryggsäckar sattes upp och under den har vi lådor med vantar, mössor, hundkopel mm.

På "allmän begäran" lägger jag ut lite bilder på vår hall och hoppas på att det kan inspirera någon av er. Har ni funderingar så är ni som vanligt hjärtligt välkomna att fråga :)




2 kommentarer:

  1. Nämen, hur lika hallar har inte vi? Härligt att se eran platsbygg sitttmöbel och belysning med träden var super läcker. Jag hoppas att trappan skall öka på härliga former och intryck.

    SvaraRadera
  2. Hallen blev faktiskt väldigt bra och ljusen bakom trädhängarna gör att vi får ett behagligare lite mjukare ljus i hallen och slipper att ha taklampan tänd.

    SvaraRadera