Sidor

Det senaste från Instagram

lördag 14 januari 2012

Tarkett eller Kährs

Hmm... Ekparkett, 3-stav, mattlack. Så långt är det bestämt, men sedan då?

Villa Varm har, som så många andra husleverantörer, Tarkett som leverantör av sina golv. Personligen har jag en förkärlek till Kärhs efter att ha lagt in det i köket i det hus vi bor i idag. En helt enastående känsla! Samtidigt så är det helt omöjligt att avgöra vilket golv man föredrar om man inte jämför dem sida vid sida. Lack, struktur, färger, nyanser, skiftningar, ja massor av parametrar som vi alla uppfattar olika. Tarkett eller Kärhrs? Det är frågan.


Golven vi väljer mellan är Tarkett Salsa Ek 14 mm och Kährs Siena 15 mm. Hur man upplever de olika fabrikaten är som nämnts en smaksak. Jag kan tycka att Tarkett har en "plastigare" yta som upplevs plattare och utan struktur jämfört med Kärhs som känns mer gedigen i sitt utförande. Dock är det ju en prisskillnad på dessa golv, 100 kr/m2 till Tarketts fördel. Slityta, hårdhet mm är i stort sett samma på golven. Hur hade ni gjort? Har ni någon erfarenhet av de olika golven? Är det värt pengarna att ta ett Kährs-golv?

4 kommentarer:

  1. Vi har Tarketts Epoque 14mm på hela undervåning och det är en jätte härlig struktur. Tycker inte att det är värt mer pengar än vad vi gav. Hur stor skillnad skall man se för att väga över den stora kostnadsskillnaden? Mycket svår fråga. Vi har valt ett tunnare golv från Golvabia på övervåningen. Höll på att bli Tarkett även här men detta har mer struktur än Tarketts 7 mm.

    SvaraRadera
  2. Tack för synpunkterna Ika. Detta är inte alls lätt utan snarare ett av de svårare besluten. Golvet lär vi ju inte byta ut på många många år så det känns som om det bör bli rätt ifrån början.

    SvaraRadera
  3. KÄHRS helt klart, går inte att jämföra!

    SvaraRadera
  4. Golvtillverkare:
    Tack för din synpunkt. Vi har Kährs där vi bor idag och är jättenöjda förutom att det är så känsligt för repor. I köket har vi 3-stav ekparkett och i sovrummet 3-stav valnöt, båda Kährs. I familjen bor också två labradorer och golven...ja de ser rent ut sagt bedrövliga ut :( Några tips?

    SvaraRadera