Sidor

Det senaste från Instagram

söndag 29 april 2012

Strålande jobbväder

Härliga långhelg! Förutom känslan av att vara ledig i fyra hela dagar så gör ju det strålande vädret sitt till. Inte minst märks det på våra barn som kvittrar och nästan kiknar av skratt när de springer runt och hittar på hyss. För just hyss är en 3- och en 5-åring experter på ;)

Röjning av gammal hage. Linnéa och Amanda väntar på att fyrhjulingen
ska flyttas. En mycket stolt 5-åring som fick hjälpa pappa och köra helt själv :))

Även hundarna stortrivs och självklart även mamman och pappan i familjen. Under de två senaste dagarna har vi röjt våra gärden från hönsnät och taggtråd. Usch för taggtråd! Nu är det några år sedan någon hade får och kor på våra marker, men ingen har städat upp efter sig. Vi har hittat massor av nät och tråd som legat under gräset i många många år. En hel del av taggtråden är inte ens galvad vilket tyder på att den är till åren. Vi har även sett hur man använt befintliga träd istället för stolpar när man gjort hagar och detta har orsakat stora skador på träden då de försökt att växa. Taggtråden har skurit in och på en del så illa att träden har har dött.

Naturen bjuder på klätterställningar och gungbrädor

Nere vid sjön så är det inte bara människan som har ställt till det utan även djur. Bävern. MASSOR av träd som bara ligger och dessa har vi tagit i tu med idag. Allt ris har blivit till en Valborgsbrasa. Inget ont som inte har något gott med sig ;)

Röja, röja, röja. Ni kan ju gissa hur det ser ut efter att bävern gett sig på
bland annat ett antal aspar. MÄNGDER av små skott har skjutit upp runt omkring!

Imorgon fortsätter vi att röja nät, taggtråd och gamla nedfallna träd. Förhoppningsvis blir vi klara och sedan är det fritt fram för barn och hundar att springa som de vill :)

Trevlig Valborgsmässoafton och 1:a maj på er!

2 kommentarer:

  1. Härligt säger jag då med lite avund....
    Själv ligger man idiotsjuk på första riktigt fina helgen och dessutom har man inte alls långhelg. Fick dock sjukskriva mig om lördagen men hade jag inte varit sjuk så hade jag jobbat och nu måndag morgon är det åter en vanlig månda som följs av en vanlig tisdag....
    NJUT av väder ledighet och familj

    SvaraRadera
    Svar
    1. Usch, vad tråkigt. Krya på dig!

      /Cecilia

      Radera