Sidor

Det senaste från Instagram

fredag 18 maj 2012

Skiss på tvättstugan

Utformningen av tvättstugan har vi haft klar sedan länge. Fram tills denna veckan. Vad som hände? Ja, inget revolutionerande, men tvätthon fick byta plats med torktumlare och tvättmaskin. Precis som med kapprummet i hallen så kändes det här alternativet så självklart och vi funderar på hur i hela friden vi kunde rita tvärt om?! Tvättstugan är dock inte det enda rummet som vi gjort en ändring i så här i sista sekunden, utan även den lilla toaletten i hallen har fått en liten omstuvning av diverse ting. Nu var det inga konstigheter att göra det eftersom plattan inte är gjuten, men om en vecka... Ja, då hade det varit mycket krångligare. Det gäller alltså att välja sina tillfällen ;)

Skiss på tvättstugan med den svartbruna luckan RAMSJÖ.

I huset där vi bor i idag har vi en rejäl tvättstuga. Så stor kommer vi inte att få när vi flyttar in i Villa Nystuga, men vi vill absolut ha möjligheten att hänga till exempel sängkläder inomhus. Bilden ovan visar en första skiss och det är nog så det kommer att bli. Torktumlare och tvättmaskin längst till vänster, båda brevid varandra istället för ett torn. Under maskinerna är det tänkt att vi ska ha två lådor på hjul för smutstvätt. Först var jag inne på en tvättvagn, men tyvärr är den nog för hög för att få plats nu när vi valt att ha överskåp hela vägen. Istället får det bli en variant med korg och en lucka längst fram för att det ska matcha resten av inredningen. Om sådana finns färdiga? Nope, det blir åter igen att hitta på en egen lösning. En stängd låda vill jag undvika till smutstvätten.

Väggen mitt emot, dvs närmas i bilden ovan, så kommer bland annat allt teknik att vara placerad. Tekniktank, centraldammsugare, golvvärmefördelare, FTX-system och säkert något mer. Elcentralen kommer att vara infälld i en nisch i väggen mot sovrummet. Till vänster om ytterdörren så får det bli en plats för skor och kläder och kanske skulle man satsa på något så snyggt som Karolina visat upp på sin blogg? Inte riktigt så stor förstås, men ändå? Tål att tänkas på :)

Planlösning för tvättstugan där vi nu bytt plats på diskbänk och maskiner

Hur länge kan vi då hålla på att ändra oss? Ja, när det gäller sådana här små ändringar så kan vi ändra i "all oändlighet" eftersom vår husleverantrö Villa Varm enbart levererar husstommen. Arbetet inomhus står vi för själva och kan därmed göra lite som vi vill. Däremot så kan man ju inte flytta på sådant som kräver till exempel avlopp och att flytta innerväggar kan påverka bygglovet. Vår flytt av diskho och maskiner i tvättstugan påverkar dock varken Villa Varms arbete eller bygglovet utan det som vi fick göra var att flytta på avloppet genom att förlänga det röret så att det hamnade på rätt plats. Nu gör vi det arbetet själva och allt fyll till husgrunden kommer först på måndag så visst var vi ute i god tid? ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar