Sidor

Det senaste från Instagram

söndag 6 maj 2012

Tät innervägg i garaget

Aj, aj. En helg med regn var inte vad vi räknat med. Nu har vi fortfarande mycket gott om tid på oss innan plattan till huset MÅSTE gjutas, men ändå. Allt som är gjort och kan bockas av är ett plus i kanten.

Det mesta av grävarbetet är dock klart, i alla fall när det gäller husgrunden. Nu skall allt fyllas med mängder av grus innan kantabalkarna placeras ut och avlopp mm måttas in exakt. Grävarbete för avloppets markbädd, tank mm kvarstår, men det påverkar ju inte själva plattan till huset.

För två veckor sedan hade vi också planerat in grävning på schemat, men då liksom den här helgen regnade det och istället fortsatte vi med ladugården och en innervägg i garagedelen. Den här helgen har vi fått den väggen tät och konstigt nog så känns garaget större än innan.



Den södra väggen i garaget är nu alltså tät. Nästa steg är att regla upp taket för att kunna sätta skivor även där. Svalorna har under många år haft bo uppe i taknocken och eventuellt kommer de tillbaks även i år. Nu är ladugården tät jämfört med innan och det är mer liv och rörelse som dom inte är vana vid, så huruvida dom trivs eller inte återstår att se. Fågelskit på bilarna vill vi i alla fall undvika så därför blir alltså ett innertak nästa steg :)

2 kommentarer:

  1. Så glad att slippa ha OSB väggar i huset ist för gips. Har haft dem tillräckligt känns det som. Helt klart storskillnad med en stor hel vägg.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det blev som ett helt nytt utrymme :)

      /Cecilia

      Radera