Sidor

Det senaste från Instagram

onsdag 25 juli 2012

Glespanel i innertaken

Snart snart är all glespanel i innertaken på plats. Ryggåstaket var det vi började med och kommer även bli det som avlsutar det här momentet.

Typ av innertak och åt vilket håll det ska monteras upp är det som styr hur tätt glespanelen ska spikas. I båda taken fick det bli att glesa åt två håll och i det platta takpartierna där vi har vi valt en strukturmålad MDF-planka som är 140mm bred så var cc inte mer än 300mm. Vips så var all gles som ingick i leveransen från Villa Varm slut ;)

Tätt tätt med glespanel

I ryggåstaket har vi valt ett slätt gipstak som ska kläs med en fin väv som till sist ska målas. Vi var lite rädda för att det långa sammanhängande takpartiet skulle upplevas som randigt om vi valde plank även här. Troligtvis så skulle vi inte tänka på det när det väl kommit upp, men nu föll valet på gipstak. 

Platt tak i ena vinkeln med bland annat sovrum och ryggåstak i den andra

I skrivande stund har även reglarna i taket för innerväggarna satts upp och nu när dom är på plats så kan även elinstallationerna börja dras. Just elinstallationerna är anledningen till att ryggåstaket inte är färdigglesat. I det taket måste alla rör dras innan plasten kommer på plats till skillnad från i de platta taken där kryputrymmet ovan är bra mycket större och elinstallationerna kan göras när vi vet vart innerväggarna hamnar. Förutom punktbelysning över matplatsen i köket så har vi valt spotlights och fiberoptik till kök och "uterum". Semestertider har gjort att vi fått invänta svar på bland annat vilka converters som skall användas och hur många ljuskällor de kan driva. Igår kom så svaret så i dagarna blir det till att börja dra elen :) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar