Sidor

Det senaste från Instagram

onsdag 1 augusti 2012

Fler rum tar form

Tidigare visade jag er hur rummen i den norra vinkeln på huset tog form. Sovrummen som då kvarstod ska vi nog börja med imorgon eller på fredag då vi nu fått flytta på den otroligt tunga bunt med spånskivor som låg precis där en av mellanväggarna ska vara.

Idag har även rum i den västra vinkeln börjat ta form och det är med ett leende på läpparna som vi gång på gång konstaterar att vi är riktigt nöjda! Förutom kök och "uterum" som mer eller mindre är samma rum så består den här vinkeln även av skafferi, hall och kontor. De flesta rummen känns lite mindre när väggarna kommer upp, men med hallen var det tvärt om. En rymlig hall är något som vi sätter värde på så det kändes extra bra när vi inte upplevde den trång.

Röret till avloppsventilationen har dragits upp på vinden.

Kontoret var först ut i husets västra vinkel med att få mellanvägar...

...och därefter skafferiet och utrymmet där bland annat kyl och frys ska stå.

I förra veckan skickade vi ut offertunderlag till några olika leverantörer av vitvaror och kök. Två offerter har kommit in och vi väntar på den sista från Electrolux Home, den offerten som även innehåller pris på ett Sentens-kök. Vi, eller rättare sagt jag, har velat fram och tillbaks på huruvida köket ska ha en platsbyggd känsla eller inte. Idag när utrymmet till kyl, frys och högskåp skulle byggas så var jag tvungen att bestämma mig. Egentligen har jag hela tiden velat ha ett gammaldags kök med den där platsbyggda känslan, så varför göra något annat nu när vi bygger vårt drömhus? Kök med platsbyggd känsla, check!

4 kommentarer:

  1. Men vad ni är duktiga och ligger i :-) Roligt att se och läsa hur bygget fortsätter. Heja, heja! /Helena

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla :) Vi försöker att få gjort så mycket som möjligt nu när båda har semester, men i nästa vecka börjar jag att jobba igen. Kul att du följer oss via bloggen!

      /Cecilia

      Radera
  2. Att se sitt hus ta form är underbart, alla lager av material förvandlar hemmet närmare o närmare slut målet med ett drömhem.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Helt fantastiskt underbart Ika! Tänk om, men bara om, vi hinner in till jul... :))

      /Cecilia

      Radera