Sidor

Det senaste från Instagram

söndag 26 augusti 2012

Köksfläkt - Fjäråskupan Epok

Nu är det bestämt. Vi har valt en frihängande köksfläkt från svenska Fjäråskupan!

Länge var vi inne på en fläkt från Tovenco, men så dök Epok upp och valet var enkelt. Kåpan passar bra in i den stilen som vi har i övrigt, lantligt med moderna inslag.

Fjäråskupan Epok i svart och vitt utförande

Som ni kunde se igår så har vi bestämt oss för svarta vitvaror. Frågan är nu om vi ska ha en svart eller vit fläktkåpa? Vitt går ju alltid hem, även om vi i framtiden skulle välja svarta, vita eller rostfria vitvaror. Kökssnickerierna är ju också vita. Den svarta varianten är snyggt fräck! Maffig på ett sätt, men ändå diskret. Eller kommer den att se klumpig ut och hamna mitt i blickfånget i det annars ljusa köket/ryggåstaket? Om vi skulle välja vit kyl och frys framöver så är bänkskivorna fortfarande svarta. Bänkskivorna sitter ju nära fläkten så kåpan kanske inte kommer att se malplacerad ut även om vitvarorna är i en annan färg? I början av nästa vecka får vi färgprover från Fjäråskupan. Förhoppningsvis blir valet lätt då vi ser dom, men troligtvis inte. Vi behöver er hjälp :)

Epok - Klassisk köksfläkt med modern touch

Hela vårt husbygge går i tänket om ett boende med låg energiförbrukning. Förutom själva husstommen från Villa Varm så har vi även valt att ha så mycket belysning som möjligt i LED-utförande. Fjäråskupan har ett fläktalternativ, E-control, som förutom den tysta och steglösa fläkten levereras med LED-belysning istället för halogen. 

Med E:control kombineras den energisnåla LED-belysningen med en EC-motor.
EC-motorn likriktar strömmen i motorn som klarar av en ljudlös varvtalsreglering
och högre varvtal vilket ökar sugeffekten med cirka 30 procent. Kombinerat med
EC-motorn ger LED-belysningen en energibesparing på upp till 55-70 procent.
Det innebär mer ljus och mindre påverkan, både på miljön och i plånboken.

Fjäråskupan tillverkar alla sina fläktkåpor efter beställning och leveranstiden är runt 1 månad. För vår del innebär det att vi måste ha bestämt oss för färg runt den 1:a oktober. Svart eller vitt är de färger vi väljer emellan, men skulle vi vilja ha någon annan är det inga problem. Fjäråskupan lackar sina fläktar i valfri kulör. På deras hemsida kan man leka lite med olika färgval. Häftigt med en fläkt i chockrosa!

6 kommentarer:

  1. Vi har svarta vitvaror och valde en vit frihängande fläkt eftersom den syns mindre än en svart.
    Jag testade i 3d programmet i datorn och det övertygade mig.
    Är så glad att vi valde en vit, som du kan se på bilder här, hur den smälter in i bakgrunden på ett sätt som en svart inte skulle göra: http://ullevidsdal.blogspot.se/2011/03/rundvandring-del-2.html

    Kram Helene

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tackar för länken Helene! Trots att jag vandrat runt i ert hus ett antal gånger framför datorn så upptäcker jag nya saker varje gång. Fläkten till exempel. Den har jag inte alls tänkt på innan vilket bör betyda att den är diskret och smälter in väldigt bra :)

      /Cecilia

      Radera
  2. Himla smart av Fjäråskupan att ta fram en fläkt med LED lampa. Den enda halogenlampa vi har är just i fläkten. Fanns inga lågenergi att sätta in i den när vi köpte den men det kommer ju nya hela tiden så vi skall nog lyckas här med.
    Jag får nog säga svart fläkt spontant men ni har många vita detaljer med om jag kommer i håg rätt så det är verkligen 50/50.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, fram med fler LED-armaturer Ika! :))

      Färgproverna på fläkten har anlänt. Om valet blev enkelt? Nope. Långt därifrån...

      /Cecilia

      Radera
  3. Hejsan,

    Är fläkten igång nu? Min fru och jag ska precis sparka igång projektet att byta kök och det lutar åt en fläkt från Fjäråskupan. Jag är lite nyfiken på vad ni tycker om EC-motorn. Verkar den vara effektiv och bra?

    Hälsningar
    Johan

    SvaraRadera
  4. Hej Johan
    Nu har vi hunnit använda fläkten i en knapp månad och den fungerar väldigt bra. Jag trodde dock att den skulle vara ännu tystare än vad den är. Nu har ju vi iofs ett ganska stort kök på 70m2 och 3,5m i takhöjd och nu när vi inte hunnit få in så mycket möbler eller textilier så blir det en del ljud i rummet :)

    Om du har möjligheten att åka och se/lyssna på en fläkt med EC-motor så rekommenderar jag det.

    /Cecilia

    SvaraRadera