Sidor

Det senaste från Instagram

måndag 3 september 2012

4000 l/h

Så var det då äntligen dags. Först var det sagt att det skulle bli av före semestern, men dagarna gick och så i lördags fick vi bekräftat att på måndag 3/9 klockan 11.00 så skulle de anlända. Sunne Brunnsborrning.

Borrning efter vatten i full gång

Jan-E är tjänsteledig för att bygga på huset och var med brunnsborrarna den mesta av tiden idag. Som vanligt bad jag om bilder för att kunna följa vad som hände och efter ett par timmars borrande kom första sms:et. "Dryga 50 meter och ännu inget...". Förr eller senare dyker man ju på vatten, men det var otroligt nervöst att sitta och vänta på ett gläjande besked. En halvtimma senare dök det så upp.

"54 meter, 4000 liter/tim!!!!!!!"

Vi hade fått mängder med vatten! Nu gäller det att hålla tummarna för att kvalitén är bra. I morgon kommer brunnsborrarna tillbaks för att gjuta en tätning mellan stålröret och berget. Därefter ska pump och tryckkärl monteras och sedan är det bara att spola, spola och åter spola för att få så rent vatten som möjligt innan det skickas in på prov. Bland fastigheterna runt omrking i området är det ungefär hälften som har reningsverk på sitt vatten och hälften som inte har. Anledningen är höga järnhalter och vi hoppas självklart på att ådran som går förbi Nystuga inte innehåller några ämnen som behöver filtreras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar