Sidor

Det senaste från Instagram

lördag 6 oktober 2012

Kakelugnen levererad

Äntligen är den här, vår efterlängtade kakelugn!

Ni som följer oss via Facebook kunde se att husets stora tunga smycke levererades i torsdags. Runt 400 kg vägde "Plåtniklas" vilket kändes när den skulle resas upp. Att rulla in kakelugnen gick relativt smidigt, men för att få den upprätt krävdes 3 man.


Kakelugnen kommer att placeras nära väggen varför vi valt att spackelmåla ytan bakom. På så vis slipper vi krångel med tapeter. Hur man spackelmålar? Jo, det gör man genom att rolla spackel på väggen för att få en grövre strukturerad yta och sedan målar man med valfri färg. Som ni ser har vi valt vitt.


Eftersom vår kakelugn är vattenmantlad så ska den anslutas till två vattenrör på baksidan. Rörmokaren har varit och tittat på inkopplingarna och konstaterat att det lär bli trångt. Riktigt trångt. Vattnet från kakelugnen blir väldigt varmt så alla rör måste vara av koppar. Hade det varit prisolrör hade anslutningen kunnat göras smidigare, men nu får det bli någon svetsad historia.

Första raden kakel är satt från fabrik. Bra att ha en rak linje att gå efter. Nu står inte kakelarbete på kaminen högst upp på att-göra-listan, men oj, oj, oj, vad vi längtar efter att denna vackra pjäs är färdig att eldas i!

2 kommentarer:

  1. Aaaa smart av dem att börja med en rad. Var lite fundersam till varför den bara hade en vit rand på sig.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det underlättar för oss som ska fortsätta kakelarbetet och så minskar det ju risken för att ytskiktet ska förstöras i transporten. I nästa vecka hoppas vi på att kaminen ska kopplas in.

      /Cecilia

      Radera