Sidor

Det senaste från Instagram

onsdag 25 juni 2014

Redo för en stolpbod

Japp, det är precis vad vi är. Vi är redo för att ta emot en stolpbod!

Visst är det något speciellt med gamla bodar? Förr så brukade det ju finnas ett antal av dessa små hus på en bondgård. Här på Nystuga så finns i dagsläget bara en, men nu är det alltså på gång att bli ytterligare en. Varför nu detta då? Jo, dels för att vi tycker att det hör som till med fler bodar runt en ladugård, men även för att vi funderat på att skaffa höns och vad passar då bättre som hönshus än en gammal stolpbod? När vi fick reda på att det fanns en tillgänglig så var det inte mycket att fundera på. Nu håller vi tummarna för att hjullastaren klarar att frakta hit boden. Det bör gå, men det är inte med mer...


"Här är det nära till berg och perfekt att ställa boden". Tji fick vi! Inte var det nära till berg inte, utan vi fick ta hjälp av en grävmaskin för att komma ner ordentligt djupt. Vad skulle vi göra utan alla hjälpsamma grannar?


Vi valde att placera boden på norrsidan av ladugården, i liv med de befintliga byggnaderna. Raka linjer, precis som det var förr i tiden. Men, så nära hundgården kanske några av er tänker? Ja, så fick det bli och precis som med kattungen så blir det till att lära hundarna att även hönsen bor här. Labradorer är tacksamma på så vis, lätta att lära, men ett och annat race lär det säkert att bli ;)

Ja, nu är vi som nämnts redo för att ta emot stolpboden. Därefter så ska det mätas och skissas och planeras för att hönsen ska få det så bra som möjligt. Tänk vad mysigt att hälsas välkommen av en ståtlig tupp och hans hönor. Det första man stöter på när man närmar sig Nystuga framöver lär ju bli dessa fjäderfä. Pickandes mitt i vägen. Obekymrade över att en bil är på ingång. Den kör ju sakta, så varför ha bråttom?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar