Sidor

Det senaste från Instagram

måndag 27 juni 2016

Välkommen Sofia den första


Vår Anna har fått sin tredje killing, Sofia den första!

Ja, det här var ju inte riktigt vad jag hade väntat mig när jag gick ut med kokt potatis till getterna i morse. Vanligtvis kommer alla getterna som på ett pärleband när vi går in till dem, men idag stannade Anna kvar vid vindskyddet. Hmm... Men, vad i hela friden är det som står intill henne? En killing? Är det möjligt? Jo, men visst!

Anna fick Simba och Rapunzel på nyårsdagen och inom en månad blev hon alltså dräktig igen, men tack och lov med bara en killing. Nog för att getter klarar av att få flera födslar per år, men det kan ju inte göra något att få vila mellan varven. Nu blir det till att fundera på separata hagar eftersom vi har Evert här hemma.




Precis som sin storebror är Sofia svart och vit och hon föddes troligtvis i natt då hon var helt torr. Det återstår att se om hon blir lika mycket till linslus som Simba, just nu håller hon sig tätt intill trygga mamma Anna. 


Den stolta fadern är bocken Christoffer som ni ser här ovan och som nu är utlånad för att charma andra getter och med tanke på vad han har lyckats att producera här på Nystuga så tvivlar jag inte en sekund på att han får avkommor även där!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar