Sidor

Det senaste från Instagram

tisdag 18 april 2017

Livet på Nystuga knatar vidare


April och även om vi hade ett rejält bakslag under helgen med snö och minusgrader så är våren absolut på väg! Många börjar planera för vårens och sommarens projekt och vi här på Nystuga är absolut inget undantag. Det byggs hyllor av gamla trälådor, möbleras om, rensas ut och inte minst. Planeras för jordkällare och orangeri.
Det är något visst med årets första månader. Av någon anledning så är det redan i februari som jag verkligen får inspiration till att göra om och göra nytt. Det grå och trista vädret har inte en chans mot den sprudlande energin och alla idéer kring oändliga projekt. Att stirra ut genom fönstret på en lerig jordhög medför ett stort leende på läpparna. Tänk att snart börjar vi gräva ännu mer för vår jordkällare!


För det är ju just det som årets första vårvintermånader handlar om. Planering och drömmar. Hela vintern har jag samlat på mig diverse material för vårt blivande potatisland. Övervåningen på min trädgårdsbod är numera fylld med kartong till täckodlingen. När getterna flyttar ut i nya hagen någon gång i maj så tar jag tillvara på allt golvhö som under vintern gödslats på naturlig väg. Detta blir sedan suveränt täckmaterial som förutom att det kväver ogräset, även går att sätta potatis i. Och på tal om potatis så är det nu hög tid att börja förgro dem. Ifjol var jag ute i lite väl god tid, men till helgen får det nog bli ett ryck för årets potatisar.


Eftersom tjälen ännu inte har släppt helt och hållet så ligger de flesta utomhusprojekten fortfarande i dvala rent utförandemässigt, men planeringsmässigt är vi i full gång. Jordkällaren är årets stora projekt och där har vi en grundidé om hur bygget ska se ut, men hur det slutligen blir visar sig först när vi grävt bort all jord. Vi har nämligen en del berg att ta hänsyn till. Häck är också något som vi ska ta tag i under försommaren. Ett av kruxen i det projektet är att elkabeln går i vägkanten precis där vi vill plantera häcken. Sedan har vi även ett flaggstångsprojekt som står högt upp på önskelistan, men det är ju inget som lika väl kan vänta tills hösten. Eller nästa år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar