Nu när vi flyttade gjorde jag en ordentlig rensning bland köksredskapen. Ett knivställ med riktigt bra knivar står på bänken och de ska INTE diskas i maskin. Vet inte hur många knivar jag förstört på det viset. Alla gamla plastbunkar och vispskålar är slängda till fördel för det mer slittåliga materialet melamin. Här måste jag nog erkänna att jag är lite av en melamin-oholic, men så är matlagning och bakning en stor passion som kräver sina bunkar.
Kokkärlen då? Jo, det gjorde sig faktiskt självt. Förutom gjutjärnsgrytan och -stekpannan så visade sig inte ett enda av de andra fungera på induktionshällen. Värst var ju att inte kaffekokaren blev varm (japp, vi kokar kaffe på traditionellt vis här i skogen), men tack och lov var räddningen nära då mina föräldrars kokare som har några färre år på nacken, fungerade alldeles utmärkt även på en 2012 års spismodell. Ett snabbt byte och vi kunde pusta ut.
Med i vitvaruleveransen från Richardsons var två paket med kokkärl från Hackmans serie Rotisser Steel. Vi lyfter på hatten, bugar och bockar och tackar det allra ödmjukaste. Vilka suveräna kokkärl! De ska enligt Hackman vara optimerade för induktionshäll vilket också märks. Stabila, robusta, effektiva, praktiska och snygga. Vad mer kan man begära?
Gryta och kastrull från serien Rotisser Steel
Den intelligenta stekpannan, Hard Face NOH
Vi gjorde samma rensning av kastruller. Gjutjärn har vi kvar sedan köpte vi en liten grötkastrull som jag kallar den från IKEAs dyrare serie men inte ens den är lika bra som dem optimala från Zwilling. Stooor skillnad o då garanterar ändå IKEA att deras skall funka.
SvaraRaderaJa, gröt är ju en av proven som en riktigt bra kastrull ska kunna hantera. Jag var väldigt skeptisk till att det inte skulle bränna fast i de nya rostfria, men icke! Det går som en dans :)
Radera/Cecilia
Å ja som tycker gjutjärn är det bästa på induktions hällen. Enda som funkar utan problem. Både grytorna och stekpannorna av de olika slag ja har.
SvaraRaderaKan dock även inlägga att en gammal emaljerad gryta är mycket bättre än de andra jag har i rostfritt. Så gissa om här ska letas på loppisar efter fler gamla hederligheter med inte allt för fagert blommönster.
Det är säkert olika mellan märket på spisen om vilken typ av gryta som passar bäst.
Det skiljer sig säkert mellan både olika spistillverkare och tillverkare för kokkärl. Risken med gjutjärn är ju dock att kärlet blir för varmt och matfett kan börja brinna. Nu vet jag inte hur vanligt det är, men vår gjutjärnspanna blev fasligt varm och det var jättesvårt att få jämn värme i hela pannan.
RaderaDen nya pannan från Hackman fungerar väldigt bra, men det gör de flesta pannorna i början. Vi får se efter sommaren vad vi tycker då. Kanske går vi tillbaks till gjutjärn igen :)
/Cecilia