Sidor

Det senaste från Instagram

lördag 11 juni 2016

Barnkalas och pannkakstårta


En gammal klyscha, men tiden går verkligen fort när man ser till hur fort de små barnen växer upp. Vår minsta tjej är nu 7 år och på dagens barnkalas var pannkakstårtan självskriven. Eftersom den var så uppskattad kommer här receptet!

- Vad vill du ha för tårta på ditt barnkalas?
- Pannkakstårta!

Ok, pannkakstårta önskades och pannkakstårta fick det bli. Efter att ha Googalt runt en del så fick det bli ett egenkomponerat recept med en del från en källa och några andra delar från andra källor. Resultatet fick med beröm godkänt. 8/10 slutade det hela på. Panelen tyckte tårtan var jättegod, men lite för mäktig. De ville så gärna ta ytterligare en bit, men orkade inte!

LINNÉAS PANNKAKSTÅRTA
Pannkakor, ca 8 st
3 ekologiska ägg
5 dl ekologisk lantmjölk
3 dl Finax mjölmix
1/2 tsk salt
1 tsk ekologiskt vaniljpulver
Ekologiskt smör att steka i

Fyllning
5 dl ekologisk grädde
200 g mjölkchoklad
1 ekologisk banan
1 liter färska jordgubbar

Vispa ägg med lite av mjölken och tillsätt mjölmixen. Häll i resten av
mjölken, lite i taget, så att det inte bildas klumpar. Tillsätt resten av ingredienserna 
och vispa ihop till en slät smet. Stek pannkakorna i en klick smör och låt dem svalna. 

Smält chokladen i micro eller över vattenbad. Lösvispa grädden.
Spara undan 2 dl av den vispade grädden och blanda resten med den smälta chokladen.
Skiva bananen och hacka det mesta av jordgubbarna. Spara några hela jordgubbar för dekoration. 
Bred chokladgrädde på varje lager pannkaka och varva med bananer och hackade 
jordgubbar. Översta lagret täcks med ren vispgrädde och dekoreras med jordgubbar.
Vill man göra det extra festligt kan man dekorera med hackad choklad eller annat godis.

Pannkakstårtan uppskattades av såväl barn som vuxna och vi lär absolut göra den igen. Dock ska jag testa med lite mindre choklad nästa gång för att den inte ska bli riktigt så mäktig. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar