Sidor

Det senaste från Instagram

måndag 6 juni 2016

Vi väntar kycklingar


Jo, men visst är det så! För första gången här på Nystuga så ruvar en av våra hönor och vi väntar kycklingar vilken dag som helst.

I början av mars hämtade vi hem 11 st dagsgamla kycklingar. Dels för att vi ville försöka få in lite nya färger i flocken, men även på grund av att duvhöken varit på besök och tagit en av våra hönor. 10 av kycklingarna har växt upp och mår alla ypperligt (ja, tyvärr var det en som inte klarade sig) och vi tror att ungefär hälften av dem är stolta tuppar. Två av dem gal så där är det som ingen tvekan.

Vi har nu haft höns i ett år och i april började vi misstänka att tuppen ägnade lite mer tid åt en viss höna och i mitten av maj lade sig hönan för att ruva. Vi flyttade henne från värpredet ner till en helt egen plats i lugn och ro. Till att börja med protesterade hon, men efter en timma så hade hon lagt sig till ro och där har hon legat sedan dess. Nu de senaste dagarna tror jag knappt att hon har varit ute från buren alls. Hon ligger på åtta ägg och vi håller tummarna för att så många som möjligt är befruktade och utvecklas till kycklingar.


Bara kycklingarna har kläckts så är tanken att vi ska flytta ut dem till en egen hage utomhus. Varför? Jo, hönshuset måste verkligen städas! Det ska skuras högt och lågt och så ska allt spån bytas liksom nya sittpinnar mm. Men, det är prio sju. Prio ett, två, tre, fyra, fem och sex är att invänta de  nya kycklingarna :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar