Sidor

Det senaste från Instagram

måndag 19 september 2011

Doftande rosenhäck - Del 2

Doftande, remonterande, lagom hög, lagom bred, vit eller ljusrosa, frisk, härdig till zon V, lättskött. Ja, kravlistan på en rosenhäck kan göras lång, men efter en hel del letande så har jag hittat det jag söker, Louise Bugnet!

Vårt avlånga land är fullt av rosentusiaster och bland annat har jag spenderat några timmar inne på olika forum så som Allt om trädgård. Även Slottsträdgårdsmästaren ger massor av inspiration och tips.
Bilder från Google.se


Lite kuriosa från Flora Linnea "Georges Bugnet från Legal, Alberta, invandrande till Kanada från barndomshemmet i Frankrike år 1905. Som rosförädlare var han inriktad på härdiga sorter som skulle kunna trivas i det hårda och långa vinterklimatet i Alberta. 'Louise Bugnet' har röda knoppar som utvecklas till fyllda, skålformade vita rosor. Blommorna är medelstora och väldoftande. Den är härdig och frisk. 'Louise Bugnet' är en av de första att blomma och fortsätter långt ut på hösten. Uppkallad efter dottern Louise. Det finns två andra Bugnet rosor - 'Thérèse Bugnet' uppkallad efter dottern och 'Marie Bugnet' uppkallad efter hustrun. Skuggtålig, nästan tagglös, fin som häck. Fantastiskt fin - en favoritros!"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar