Sidor

Det senaste från Instagram

fredag 16 september 2011

Gårdspump

Att anlägga en trädgård är minsann inte det lättaste. Även om man då har alla möjligheter i världen så är det kanske just det som sätter käppar i hjulet? Man vill göra helt rätt från början.

Just nu har jag bilder framför mig som bygger mycket på en gammaldags trädgård i ny tappning. Skifferplattor, gjutjärn, smide, blommor och dofter från "mormors" trädgård. Fruktträd och en egen köksträdgård. Eget potatisland för att inte tala på egenodlade solmogna jordgubbar.

Det mesta i trädgårdsväg behöver några år på sig för att växa och skapa den där ombonande och blommande idyllen, men vissa inslag i trädgården är fulländade redan vid inköp. Så som en gårdspump i gjutjärn (och en utedusch också för den delen). Tänk att få placera en gammaldags vattenpump i anslutning till köksträdgården och potatislandet. Vilken känsla!

Nu har vi tyvärr ingen brunn på vår tomt, men jag ska lägga ner en hel del tid i att luska ut om det går att använda en slang från bäcken på gärdet nedanför. Vattnet måste dock pumpas uppåt och sträckan blir ganska lång, men det är absolut värt mödan att försöka lösa problemet. På något sätt måste det gå.

Vacker gårdspump i vacker miljö
Gårdspump Kronan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar