Sidor

Det senaste från Instagram

fredag 16 december 2011

Beviljat bygglov

Igår hade byggnadsnämnden möte där bland annat vår ansökan om bygglov togs upp. Som vi hade hoppats på så fanns inga hinder för beviljan så nu börjar allvaret mina vänner. Vi är ett steg närmare vårt hus på landet!

Bygglovsansökan beviljad 2011-12-15

Planlösningen ovan är inte den allra senaste versionen. Bland annat har vi gjort ändringar i uterummet där fönstren skall gå ner till golv och så skall garderoberna i hall och kontor fördelas om lite. Även i skafferiet har några mindre justeringar gjorts. Egentligen så kan man nog hålla på att ändra i all evighet. Några dm hit och några dm dit, precis som man gör om i sitt hem så länge som man bor där. I det stora så är dock allt bestämt så nu ska vi ner på detaljnivå och besluta vart vi ska ha eluttag, ljuspunkter, avlopp mm mm. Det blir mycket planering under julledigheten i år och det ser vi fram emot med ett leende :)

10 kommentarer:

  1. Åter ett STOOOORT gratis till bygglovet!

    SvaraRadera
  2. Jättetack! Ikväll ska vi fira bygglovet och skissa på värmesystemet :)

    SvaraRadera
  3. Jätte grattis! Bygglov är inte en resa jag vill göra om.

    SvaraRadera
  4. Tack Ika! Det känns verkligen jättebra :)

    SvaraRadera
  5. Grattis (eller vad säger man?), skönt för er att det är klart... Vi lämnar in våra handlingar på måndag och hoppas att allt går bra med dem också.
    Vad har ni tänkt att ha för färg på ert hus?

    //Caroline

    SvaraRadera
  6. Grattis blir alldeles ypperligt Caroline. Vi bugar och bockar :) Håller tummarna för att ert också går igenom utan krångel.

    Angående färgen på huset så vet vi inte riktigt. Ladugården ska vara röd med svarta dörrar/portar och vit mur. Boden ska vara röd. De flesta hus är ju röda, men jag ser ett vitt och grått hus framför mig. Verkligen jättesvårt!
    Ni då? Har ni bestämt färg?

    Ert hus förresten. Otroligt spännande planlösning! Jag har grottat ner mig i massor av planlösningar, men inte hittat någon som er innan. Ska bli väldigt kul att följa :)

    SvaraRadera
  7. Hej igen,
    Ja, vi hoppas vi tänkt rätt när vi ritade upp huset :-) Vi fastnade nästan direkt för de H-formade husen med en separat barndel. Vi ville ha "allt" på ett plan, men att sedan få till ett bra kontor och en bra plats för makens familj när de kommer på besök var lite svårare så det fick bli "loft".

    Vitt/grått gillar jag också, vår bygglovshandläggare tycker dock inte att hus som ligger där vi ska bygga skall vara ljusa utan ska följa det traditionella som falurött. Alla hus runt omkring är röda, tycker det är fint, men känns lite tråkigt också.
    Just nu tittar jag på svart falufärg och har en bild av hur jag vill att det ska se ut :-) Men om det passar detta hus vet jag inte. Har sett några New England inspirerade hus från Trivselhus som jag gillar så vi får se...

    Såg att du skulle skriva om ett annat H-format Villa Varm, spännande, är det liknande vårt i planlösningen?

    SvaraRadera
  8. Vi var också inne på ett H-format hus till att börja med. Planlösningsmässigt tycker jag att de är helt suveräna, men sedan så tilltalade ett L-format oss mer exteriört. Vår utgångspunkt när vi ritade planlösningen var Trivselhus flaggskepp GL855. Ett fantastiskt hus på ett sätt, men samtidgt lite väl många vinklar och takkupor. Delen från hallen och ut till uterummet i vårt hus påminner mycket om GL855.

    Vårt hus kommer att stå ute på landsbygden, utanför planlagt område. Där finns inga bestämmelser på färg och form, men traditionerna säger ju ändå rött. Falufärg blir det nog oavsett.

    Det stämmer att huset i Örebro också är H-format. Det skiljer sig en del i planlösningen jämfört med ert, men det finns absolut likheter också. Innan vi bestämde oss för Villa Varm var vi och tittade på huset i Örebro och det kommer att bli jättefint. Dom har valt en ljus grå kulör med vita knutbrädor och fönsterfoder.

    SvaraRadera
  9. GRATTIS!!!! Skönt att den "lilla" delen är avklarad!!!!

    SvaraRadera
  10. Tack Angelica! Ja, det känns väldigt skönt. De sakerna man inte kan påverka själv känns extra bra att få bocka av :)

    SvaraRadera