Sidor

Det senaste från Instagram

lördag 17 december 2011

Belyst badrumsspegel

Rätt belysning är viktig i alla rum. Förutom att fungera som arbetsbelysning i tex kök så kan man med hjälp av belysning få effekter som gör att rummet ser större eller mindre ut, lägga fokus på detaljer eller till och med skapa konstverk i form av reflekterade skuggor.

När det gäller badrumsbelysning tror jag vi är många som gör felet att enbart ha belysning i taket. Vi har så här hemma, men nu tänkte jag försöka göra enligt skolboken och även ha belysning i anslutning till spegeln. För det är ju framför spegeln som vi behöver den extra belysningen. Där står vi när vi sminkar, rakar, kammar, ja gör oss vackra helt enkelt. Med enbart belysning i taket är risken för skuggor väldigt stor och för att undvika detta har man ljuskällor på sidorna av spegeln. Kruxet kan jag tycka är att hitta passande armaturer. För vår del hittade jag lösningen hos Dansani :)

Ramspegeln i badrumsmiljö
Bilder från Dansani och Room 328

Närbild av spegelns vackra ram i färgen antik silver
Bild från Sigro

Spegeln från Dansani omsluts av en vackert profilerad ram och har inbyggd energibesparande LED-belysning. Den här ljuskällan är fast och kan inte riktas, men eftersom spegeln är belyst runt om så tror jag inte att det behövs heller. I dagsläget finns spegeln enbart i färgen antik silver, men skulle den inte passa ihop med resten av möblerna så kan man ju faktiskt gå loss med penseln även här. Ibland kan det dock vara bra med något som bryter. Någon som har sett speglen i verkligheten?

4 kommentarer:

  1. Vi har köpt spegeln och den är verkligen jättefin! Vi såg den tänd hos SIGRO. Tyvärr fungerade inte belysningen när våra byggare monterat upp den så nu väntar vi på att ny belysningssats skall skickas från Dansani!
    Men snygg är den verkligen! Vi köpte möblerna också från Dansani - färgen coffie passar perfekt till spegelns färg!

    SvaraRadera
  2. Åh, tack Zuzza för din kommentar och speciellt roligt att spegeln är snygg även i verkligheten. Kikade in på din blogg och ser att ni är "några" steg längre än oss i husbygget. Måste vara kul att se sitt hus ta form :)

    SvaraRadera
  3. Vi kommer ha led bakom spegeln och uppe i taket. I andra badrummet har vi riktad belysning som är extracstark övervspegeln. Allt är LED såklart.

    SvaraRadera
  4. Energisnålt gillar vi Ika. Har precis packat upp lampan Hellekis från Markslöjd och där kommer vi göra som ni gjort. Byta ut ljuskällan mot LED. Imorgon dyker dina bilder på lampan upp här på bloggen :)

    SvaraRadera