Sidor

Det senaste från Instagram

söndag 25 december 2011

Solvärmestöd - Beviljat

För drygt en vecka sedan skickade vi in vår ansökan om solvärmestöd. Länsstyrelsen Värmland har tagit beslut och beskedet gick med vändande post. Snabba handläggningstider tycker vi om och speciellt när de kommer med positivt besked. Det maximala stödet man kan få när man som privatperson installerar solvärme för ett enfamiljshus är 7500kr och det var den summan som stod angiven på vårt beslut. Ingen astronomisk summa, men ändå ett bidrag till oss som vill satsa på förnyelsebara energikällor. Synd att stödet försvinner nu vid årsskiftet. Staten borde satsa mer på bidrag av den här typen.
Infällda solfångare, K2

Vi har valt den plana solfångaren, K2, från Värmebaronen. För uppvärmning av framför allt varmvatten, men även huset vissa tider på året, så behöver vi 6st paneler. Monteringen kommer att vara som ovan, dvs infälld med skillnaden att vi ska ha svarta betongpannor. Infälld montering gör bland annat att panelerna är lite mer skyddade och så ser det mer estetiskt tilltalande ut än om de skulle sitta på en ställning ovan betongpannorna. Håller panelerna för snötryck och klarar de hagelskurar? Kika in på testet som Värmebaronen har gjort så ser ni svaret :)

2 kommentarer:

  1. Grattis, som en förtidig julklapp kan man säga.

    SvaraRadera
  2. Tack Ika. Ja, vi hoppades på att stödet skulle beviljas, men eftersom pengarna sades vara slut så kunde vi inte vara helt säkra. Sådana här presenter skulle jag kunna tänka mig lite då och då :)

    SvaraRadera