Sidor

Det senaste från Instagram

torsdag 19 januari 2012

Nya spröjs i uterummet

X-spröjs i uterummet blev verkligen jättefint och vi är riktigt nöjda. Men! Igår ringde Villa Varm för att gå igenom lite punkter på vår beställning. Spröjsen var en av dessa...

Vissa saker vill man lägga ner lite extra omsorg på. Vi har franför allt valt att bygga med lågenergiteknik, men förtuom det valt att ha en lite större tvättstuga, ett skafferi, ett rejält kök och ett uterum (som vi nog snart får sluta att kalla uterum då det är fullisolerat). I övrigt kan tillval vara bubblor i badkaret, bredare listverk, massiva dörrar, runda fönster, "smarta" vitvaror, KNX-system mm mm. Allt detta är högst personligt och skiljer sig från familj till familj.

Villa Nystuga kommer att byggas på landet i ett relativt ogenerat läge. Även om huset är nytt så vill vi gärna att det skall andas lantlighet och lugn. Precis så som det ska vara ute på landet eller "mitt i skogen" om man nu vill uttrycka sig så ;) Vid det förra sekelskiftet var inte vinkelhus i ett plan så vanliga, om de ens förekom. Villa Nystuga blir ju dock ett sådant och för att få den lantliga stilen så kan man ju bland annat trixa med spröjs på fönstren.

X-spröjs ger för oss ett lantligt uttryck varför vi valde det i uterummet. Nu har vi dock fått tänka om. Vi har all förståelse för att x skulle vara lite dyrare än vanliga spröjsalternativ, men hjälp! För de 8 fönster och 2 dörrar vi har i uterummet skulle x-spröjs vara drygt dubbelt så dyrt som resten av husets samtliga spröjs. Det rör sig om många tusenlappar. Istället kommer vi nu att välja kors-spröjs i uterummet. De andra fönstren blir som vi sagt från början.


Nya kors-spröjsen högst upp istället för x-spröjsen på bilden längst ner

Kostnaden för spröjsen i uterummet kommer inte bara halveras utan bli nästan 5(!) gånger mindre. Välkommen till Villa Nystuga kors-spröjs :)

4 kommentarer:

  1. Jag tror dessutom att Ni blir mer nöjda med kors-spröjs då de passar bättre till de övriga fönstren. Iaf på ritningen...

    Kram

    SvaraRadera
  2. Ja, det verkar bli väldigt bra med korsspröjs :)

    SvaraRadera
  3. Precis som våra fönster och dem är så fina....har inte tröttnat på dem än.

    SvaraRadera