Sidor

Det senaste från Instagram

söndag 26 februari 2012

Skjutdörrsgarderober

Förvaring, förvaring och åter förvaring. Kan man få för mycket förvaringsutrymme? De flesta svarar nog nej på den frågan, men trots det så är just garderober, förråd och klädkammare något som bortprioriteras på planlösningar. Istället försöker man få in så mycket boyta som möjligt i ett hus och det är väl i och för sig inte alls dumt, men man måste ju ha någon stans att föravara sina kläder, julgranskulor, sänglinne, handdukar mm mm. Inte alla har heller ett garage att utnyttja.

För vår del så har vi en stor ladugård till vårt förfogande. Jättebra förvaringsutymme, MEN. Där kan vi bara förvara sådant som inte kräver värme och heller inte tar skada av om en eller annan liten mus stryker förbi. Kläder är alltså helt uteslutet medan leksaker, utemöbler, grill, krukor och liknande kommer att trivas alldeles utmärkt där ute. Vi behöver alltså en hel del förvaringsutrymme även inuti huset.


Slutlig planlösning daterad 2012-02-13

I samtliga sovrum, kontoret samt hallen kommer vi att ha garderober som förvaringsutrymme, men det är också allt. Eller i och för sig, det kommer att finnas ett skåp i badrummet för handdukar och så har jag en idé om förvaring under sängarna, men just den håller jag lite till på. Måste skissa lite mer först :)

Garderoben i kontoret är det förvaringsutrymme som nog kommer att få svälja både det ena och det andra. Nu har inte vi så mycket pynt, men det lilla vi har ska ju också få plats någon stans när det inte är säsong. Vinterkläder och -skor lika så. Jag gissar på att just den här garderoben kommer att få ta hand om det som vi för tillfället inte vet vart vi ska ställa.

En ren klädes- och skogarderob är placerad en bit in i hallen. Här är det tänkt att de kläderna som vi inte använder för tillfället, men som ändå kan behövas att tas fram under säsongen, tex regnkläder, stövlar, raggsockor, vantar, mössor ska ha sin plats. De ytterkläder som används dagligen kommer att hängas in i kapprummet direkt till höger om entrédörren.

Sist men inte minst har vi garderoberna i sovrummen. På planlösningen så har samtliga av dessa rum garderober utefter en hel vägg, men så kommer det bara att bli i mitt och Jan-Es rum. Barnens garderober kommer att sträcka sig utefter drygt halva väggen för att lämna plats åt ett skrivbord närmast ytterväggen. 


Garderoben Stockholm med en blandning av allmoge
och speglar till det stora sovrummet
Bild från Skånska Byggvaror


Garderoben London med vändbara grå eller vita dörrar till kontoret och
spegeldörrar till barnens somvrum samt hallen. De översta skivorna är vändbara.
Bilder från Skånska Byggvaror

Höll ju på att glömma skafferiet som ligger i anslutning till köket. Förutom torrvaror, konserver och andra matvaror som inte kräver kyla så kommer skafferiet att ta hand om bland annat tomburkar och toalettpapper. Kommer dessa utrymmen att räcka som förvaringsutrymme? Ja, vi hoppas verkligen det. Har vi glömt att föravara något tro?

2 kommentarer:

  1. Letar för fullt efter bra inrednings hjälp (krokar) till en klädkammare. Den är liten och skall rymmma ALLT! Förvaring kan man inte ha för mycket av.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hur man inreder sin garderob eller klädkammare har ju faktiskt stor betydelse. En liten yta kan rymma mer än en stor med bra planering. Hoppas du hittar rätt i krokdjunglen och att alla plagg och kartonger inte skymmer allt av den snygga tapeten ni valt :)

      Radera