Sidor

Det senaste från Instagram

lördag 21 april 2012

Automatisk garageportsöppnare

Mittdelen av den gamla ladugården har vi renoverat upp till ett dubbelgarage. Vi försöker behålla så mycket som möjligt av det gamla utséendet, men samtidigt göra ladugården praktiskt användbar för 2000-talet. Någon större djurhållning kommer vi inte att ha, även om vi funderar på att låta getter och hönor flytta in i stalldelen framöver :)

I december blev dörrbladen till garageportarna klara. Sedan dess har massor hänt med ladugården och idag färdigställdes de automatiska garageportsöppnarna. Vi har haft dem i funktion ett tag, men då med provisoriska stag i trä. Nu har de permanenta metallstagen monterats upp och det blev riktigt bra.

Håll med om att det ser ut som en dammsugare i taket ;)

Anledningen till att vi valde automatisk öppning på portarna, förutom att det är otroligt smidigt, är den att dörrbladen är så pass stora att gångjärnen riskerar att vridas sönder om vinden får tag i dörrarna. Med hjälp av den automatiska öppningen får vi även något som håller emot när vinden tar i. Just garageportarna är ett ypperligt exempel på vad vi menar med att behålla det gamla utséendet, men samtidigt få det funktionellt och att uppfylla dagens krav.

2 kommentarer: