Sidor

Det senaste från Instagram

söndag 22 april 2012

Innervägg i garaget

Den planerade grävningen för avlopp och dränering blev inställd den här helgen, men vad gör väl det? Vi är ju inte sysslolösa direkt ;)

Vårt garage är placerat i ladugården, men vi är inte ensamma om att använda den. I taket har svalorna sina bon och dom är ju mästare på att skita ner. För att skydda bilarna så behöver vi sätta upp ett innertak och den här helgen har vi reglat upp den ena av innerväggarna.


När väggen kommer upp skapas rum i ladugården som
idag är öppen från garaget till ladan där containern står.

Förutom snickeriarbete så har vi gått upp en av linjerna på egendomen och även börjat på att rensa markerna från sådant som man inte vill ha överallt när barnen och hundarna springer runt. Mycket är jag imponerad över hur man löste förr i tiden, men dit hör absolut inte sophanteringen. Det ligger väldigt mycket glas i skogarna och det man inte längre behövde, så som fårnät och taggtråd, lät man bara vara kvar. Nu på våren innan gräset börjat växa på riktigt så syns mycket av allt skräp så det gäller att passa på att rensa så mycket det går. 

2 kommentarer:

  1. Grannen har hittat massa intressanta saker i en gammal kompost som t ex dolk, nalle björn och kätting. Vi hittade glas o nät i kompost eller gammal eldhög.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Han som bodde på gården som vi tagit över var smed så vi har hittat en del av hans arbete. Bland annat var han duktig på att göra hästkärror. Jag försöker att ta till vara på vissa saker för att kunna bevara det som en gång varit.

      Gården har varit obebodd sedan mitten av 60-talet, men däremot så har ladugården och ägorna använts för djurhållning fram tills för 10-15 år sedan. Den personen har lämnat massor av SKRÄP efter sig och inte tagit hand om varken byggnader eller mark. Sådana "fynd" är inte rikitgt lika kul att hitta :(

      /Cecilia

      Radera