Sidor

Det senaste från Instagram

tisdag 5 juni 2012

Klart för gjutning

Bygget står helt stilla...

Nej, det är väl inte riktigt sanningen, men bloggen har stått stilla i en heeeel vecka! På Villa Nystuga på FB så har ni kunnat se att vi inte varit sysslolösa trots den dåliga uppdateringen här på bloggen. Ber om ursäkt för det sistnämnda och ska inte hålla er på sträckbänken längre. Plattan till huset är nämligen klar för gjutning!!!


Redan från början var vi på det klara med att vi skulle ta in entreprenörer på plattan och efter att ha skickat ut ett antal offertunderlag så föll valet på Hjerts Bygg. Vi hade hoppats på att dom skulle ligga bra till i pris eftersom vi hört så mycket positivt om dom och när offerten kom så var valet enkelt. Nu har inte jag varit på plats medan de arbetat på vår husgrund (vill inte att dom ska få känslan av att jag hökar över dom även om det bara är för att jag är så otroligt nyfiken på allt som händer), men vår KA hade bara några få punkter som behövde rättas till innan gjutning så det här kommer att bli riktigt bra!

En del moment med husgrunden kan vi dock göra själva. Grusbädden, dragning och inmätning av alla rör och isolering på utsidan av kantbalken är några av dem. Till hjälp har vi en suverän grävmaskinist. Ställer upp i alla lägen och utför ett suveränt bra jobb. Vi lyfter på hatten Eje :) 

2012-06-03

Vi har inte fått något besked på datum ännu när plattan ska gjutas, men förhoppningsvis i nästa vecka. Än så länge har vi dock gott om tid på oss, men leveransdatum för Villa Nystuga närmar sig med stormsteg. Nu börjar det pirra ordentligt i magen!

2 kommentarer:

  1. Det pirrar i min mage med inför Er husleverans... Varför vet jag inte men tycker det ä spännande.
    Håller tummarna att allt går enligt planen in i det sista.
    Så håll mej uppdaterad :)

    P.S. har inte sett någon kallelse till målning av ladugård än. men ni vet ju att jag hjälper till i mån av tid ( ska väll inte lova för mycket innan dotterns rum ä klart)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ha ha, ja vi ska absolut hålla dig uppdaterad Johanna :D

      Det ska bli skönt när huset är på plats. Värsta scenariot är ju om grunden och byggsatsen inte passar ihop. Hur i hela friden gör vi då?!?!? Det får ju bara inte ske och ska ju inte göra det heller, men ändå. Det ska bli vääääääldigt skönt när dörren går att stänga :)

      Inbjudan till måleriarbete kommer. Du kan vara lugn. Och vad gäller tidsaspekten så behöver du heller inte oroa dig. Det lär finnas arbete kvar en bra stund ;D

      /Cecilia

      Radera