Sidor

Det senaste från Instagram

onsdag 13 juni 2012

Plattan gjuten

Idag var det då äntligen dags. Plattan till huset skulle gjutas och efter att betongbilarna irrat omkring lite i de djupa skogarna så dök dom upp på Nystuga. Hela 5st till antalet :)

Betongbilarna från Mona Betong i Mysen har anlänt 

Precis som med kantbalken så började arbetet i uterummet

De här vinklarna har ni sett innan. Vänstra bilden tagen från nordöstra hörnet
och den högra bilden från det sydvästra med uterummet längst ut i väster. 

Redan efter 2 timmar hade betongen stelnat så att den bar och det var
dags för slipning. Resultatet, en helt perfekt slät betongplatta!

Hela arbetet har gått väldigt smidigt och vi är imponerade över resultatet. Det märks att det här gänget gjort en och annan platta tidigare. Som jag nämt innan så hade vi hört mycket positivt om Hjerts Byggs kompetens och vi kan inte annat än ansluta till skaran av ytterst nöjda kunder :)

Grundarbetet med plattan har varit klart sedan en vecka tillbaks, men på grund av bland annat att vi har gott om tid på oss innan huset kommer, nationaldagsledigt och utlovat regnväder i förra veckan så ville Hjerts Bygg avvakta. Så i måndags bestämdes det att gjutning skulle ske idag och vi kunde inte ha haft mycket bättre väderförhållanden. Temperaturmässigt så låg det på ca 14-15 grader och som ni kan se på bilderna ovan så täcktes himlen av grå moln. Dock föll inga regndroppar utan betongen fick sköta sig själv i den takt den ville. Alla tillsätta kemikalier gör att den här typen av betong bränner extremt snabbt jämfört med när man blandar själv och redan efter ett par timmar så kunde sliparbetet påbörjas. Under eftermiddagen kom solen på en snabbvisit och strax därefter även ett fåtal regndroppar. Helt enligt skolboken och vi har nu en helt perfekt slät betongplatta!

6 kommentarer:

  1. Svar
    1. Ja, riktigt riktigt härligt :))

      /Cecilia

      Radera
  2. Hittade dig genom It´s a house och ni är just där vi var ganska exakt på dagen 2010.

    Vi hade kontakt med Villa Varm men det blev Bodenhus som fick äran att leverera ytterväggar och takstolar :-)

    Sedan byggde en lokal byggfirma resten och vi flyttade in 27 november 2010.

    Ångrar inte en sekund bygget av vårt egenritade hus, jo kanske att vi inte gjorde det tidigare :-)

    Tittar in fler ggr.

    Kram Helene

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Helene
      Kul att du hittat hit! Vi planerar att flytta in runt årsskiftet eftersom vi gör allt förutom VVSen själva. Håll tummar och tår för att ingen går och bryter ett ben ;)

      Välkommen tillbaks och jättekul att du lämnar en kommentar. Det här med att blogga gör att man får nya kontakter och ovärderliga tips och idéer :)

      Nu ska jag gå in på din sida och kika på ert drömhus!

      /Cecilia

      Radera
  3. Det är så fascinerande att man kan gå på golvet i sitt blivande hus bara så där. Ibland skiftar det i storlek berodne på bilka lager man sätter upp i huset. Att få betong har jag för mig gör att man tycker att det är litet. Stämmer det?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Helt rätt Ika. Nu när plattan är gjuten så känns det väldigt litet. Hur i hela friden ska vi få plats med allt? När ställningarna kom upp runt huset så kändes det lite större, så vi ska nog få plats med ett och annat ;)

      /Cecilia

      Radera