Sidor

Det senaste från Instagram

tisdag 12 juni 2012

Projekt pumphus påbörjat

Vår tomt har berikats med ett pumphus. Ja, det återstår några moment innan det är helt klart, men vi är en bra bit på väg i alla fall. Perfekt övning att inreda ett lite mindre hus innan det stora anländer om ett par veckor ;)

Varför ett pumphus då? Jo, vi bygger ju på landsbygden utan anslutning till kommunalt vatten och kommer därmed att ha ett eget borrhål. Med största sannolikhet behöver vi ett reningsverk för att rena bort den höga järnhalten och den utrustningen med sin backspolningsprocedur varje dag, vill vi inte ha i tvättstugan. Även om vi nu inte skulle behöva reningen så vill vi inte att tryckkärlet ska ta plats inomhus.




Nästa steg i byggprocessen blir att putsa grunden och sedan skall det fyllas upp med jord runt omkring. Öppningen ni ser i muren är där dörren skall sitta, så uppe på all lecasten skall det byggas en huskropp och slutligen ett tak. Det lutar åt att använda den väderslitna grå brädfodringen från gamla Nystuga och även det gamla teglet till taket.

En bonus vi får med pumphuset är närheten till uteduschen. Vi ville inte att pumphuset skulle synas allt för mycket och valde därför att bygga det i en sluttning i ena kanten av tomten. Strax söder om pumphuset står tre stora björkar där det tidigare varit en smedja, men som nu ska få bli platsen för vår utedusch. Perfekt med vatten så nära! När jag var liten hade farmor och farfar en utedusch i skogsbrynet och jag kommer ihåg känslan av att smyga in bland de lite mystiska och spännande lövträden, fram till den halkiga trätrallen och vrida på kranen. Den uteduschen är borta sedan länge, men den svartmålade tunnan finns kvar. I tunnan värmes vatten upp av solens strålar och nu ska just den tunnan få ett nytt liv på Nystuga. Även om det "bara" är en tunna så känns det extra speciellt när farmor och farfar har haft den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar