Sidor

Det senaste från Instagram

onsdag 4 juli 2012

Leverans av betongpannor

En tung leverans anlände till Villa Nystuga idag. 14 pallar á 972kg med svarta betongpannor från Benders. Tack och lov fick vi pannorna upplyfta på taket av kranbilen annars hade vi nog haft armar som chimpanser vid det här laget. Tusen tack ni som har hjälpt oss idag!


Lastbilen anlände i förmiddags och tre timmar senare var allt tegel utplacerat i högar på taket. Det var svettiga gubbar på taket vill jag lova då solen visade sig från sin bästa sida ;)

Grundmålningen har fortsatt även idag och lär så göra varje dag då vädret tillåter. Än så länge står jag på marken och målar, men då jag inte når ända upp så blir det några dagar i stegen framöver. När det sedan blir gavelspetsarnas tur får vi dock ta en skylift till hjälp.

Husets östra sida där både takläggning och gundmålning är påbörjad

2 kommentarer:

  1. Hade varit en dröm pm en kranbil hade nått vårat hus när vi höll på med takpannorna. Vi hyrde istället en tegeltransportör!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det gick väldigt smidigt när kranbilen kunde lyfta pannorna direkt upp på taket. Avundas inte de som förr fick bära upp bunt för bunt via stege.

      /Cecilia

      Radera