Sidor

Det senaste från Instagram

fredag 5 juli 2013

Elförbrukning som för en lägenhet

Brev från elleverantören brukar allt som ofta inte höra till de roligaste att få, men igår var det faktiskt så. Elförbrukningen för Villa Nystuga är att jämföra med förbrukningen för en lägenhet! Och, ja då är all hushållsel och uppvärmning inkluderad.


Vi flyttade in i Villa Nystuga strax innan jul 2012, så elförbrukningen ovan får ses som preliminär eftersom vi inte bott in oss ordentligt ännu. Dock kan konstateras att investeringen i att bygga energisnålt, energisnåla vitvaror, LED-belysning, vattenburen golvvärme, vattenmantlad kakelugn, FTX-aggregat och solpaneler pekar åt rätt håll. Kul att redan nu se resultat!

8 kommentarer:

 1. Riktigt finemang...
  Har ni fått rätt på solpanelerna nu?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Solpanelerna var felkopplade på VVS-sidan, men nu så är anläggningen i full gång :)

   /Cecilia

   Radera
 2. Ja,det lönar sig verkligen att tänka till när man bygger nytt, med tanke på isolering, uppvärmning och elförbrukning. Det vi inte tagit tag i men som vi har idéer om är egen elproduktion :-)

  Kram Helene

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det så Helene. Solceller är något som vi heller inte gett oss in på ännu. I dagsläget är det inte riktigt ekonomiskt försvarbart, men vi är absolut inte främmande för egen elproduktion via solenergi framöver.

   /Cecilia

   Radera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Intressant veta vad det är för uppvärmning av detta hus??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vårt värmesystem består i huvudsak av en vattenmantlad kakelugn, ackumulatortank, solpaneler och hela systemet är alltså vattenburet. Som back up vid strömavbrott eller om vi inte skulle vara hemma under längre tid under vinterhalvåret, har vi installerat en elpatron. Här kan du läsa mer om vårt värmesystem http://villanystuga.blogspot.se/search/label/V%C3%A4rmesystem

   Under vinterhalvåret är det kakelugnen som står för uppvärmning av både hus och tappvarmvatten. Mars-september, beroende på utomhustemperaturen, klarar vi oss enbart med solpanelerna. Vårt hus är på 215 kvm i ett plan.

   /Cecilia

   Radera