Sidor

Det senaste från Instagram

tisdag 18 mars 2014

Handkraft, grönsåpa och diskborste

När vi rev det gamla Nystuga ifjol så tog vi tillvara på så mycket som möjligt av såväl möbler som byggnadsmateriel. Vi vet ännu inte vad vi ska ha allt till, men plötsligt visar sig något av det gamla passa perfekt även nu på 2000-talet. Så var det med de två byråerna. För att få mer ordning i skafferiet så behöver vi mer dold förvaring i form av just byråer eller liknande. Länge gick jag och funderade på en platsbyggd möbel, men så dök de upp i minnet. Byråerna från gamla Nystuga!

Vackra, rejäla och märkta av tidens tand

Hur gamla byråerna är vet jag inte, men det märks att de är gjorda utan några avancerade verktyg. Inte heller finns en enda spik, men i den ena byrån så sitter det lås på varje låda. Undrar vad de förvarade där? Ja, undrar vad det förvarade i den andra byrån också för den delen. Om ändå dessa gamla ting kunde berätta sin historia.

Efter att ha tagit ut byråerna i solskenet igår och glatt konstaterat att de kunde återanvändas, har de två senaste kvällarna ägnats åt att skura dem rena. Eller rena och rena, så rena det går i alla fall. Grönsåpa biter på det mesta, men vissa fläckar går inte bort utan att man slipar bort dem, men då försvinner ju lite av charmen och själen hos möblerna.

Lådor och hurtsar på tork

Samtliga delar är efter en hel del slit, rengjorda och ligger nu på tork i uterummet. Ja, uterummet förresten. Undrar när det kommer att användas som det är tänkt? Under de 1 1/2 år som vi bott här så har det mest fått agera målarstudio, slipverkstad och nu alltså torkrum. Sofforna som vi köpte innan jul står mest i skymundan, men snart så. Snart kan projekten flyttas utomhus och då hoppas vi på att få lite mer ordning och reda även inomhus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar