Sidor

Det senaste från Instagram

söndag 13 april 2014

Altangolvet på södra sidan klart

Jo, men visst är det så, att altangolvet nu är klart. Helt underbart! Överlyckliga barn har kört sparkcykel, traktor och bobby car så pass att det blivit sladdspår runt husknutarna. Helt rätt, man ska fira ordentligt :)

Här ska njutas mååååånga timmar i solen

Jag garderar mig lite och skriver att altanGOLVET är klart. På andra sidan huset, i västläge, så återstår nämligen att bygga en spaljé för vindskydd och ett "rum" där vi kan sitta någorlunda skyddade mot regnet. Först ville jag ha segelduk i taket, men efter att ha blivit helt nedröstad av byggherren i huset så får det bli ett rum med regntätt tak helt enkelt. Idag har det kliats i huvud, skissats och funderats på HUR takkonstruktionen ska lösas. "Rummet" ligger ju trots allt i ett hörn och är dessutom 3x6 m, dvs avlångt. Mycket huvudbry kring takvinklar, takstolar mm mm, men men. Två sidor av "rummet" kommer att bestå av husfasaden, ena långsidan ska vara öppen med möjlighet att dra för myggnät och den fjärde kommer att bestå av en spaljé med klätterrosor. Det är med andra ord inte ett regelrätt rum, men det ger en ombonad rumskänsla i alla fall.

Till skillnad från igår så har det varit uppehåll idag, även om det blåst rejält. Nu på kvällskvisten så har vinden mojnat och lugnet lagt sig. Som ni ser ovan så är årets första motljusbild ett faktum. Ger inte det sommarkänslor så säg?!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar