Sidor

Det senaste från Instagram

fredag 18 april 2014

Medicinskåpet på plats

Kommer ni ihåg? För nästan exakt ett år sedan dök det upp här på bloggen. Ett inlägg med rubriken "Medicinskåp av gamla fönster". Vi hade precis rivit gamla Nystuga och de fönster som satt i kallfarstun skulle återbrukas som luckor till vårt medicinskåp. Tyvärr visade de sig vara lite väl ruttna och efter det så har projektet fått stå åt sidan. Det är så tråkigt att ta upp "misslyckade" projekt, men nu, ett år senare, återfanns lusten igen och nu hänger det äntligen där. Ja, medicinskåpet är på plats!

Medicinskåpet fick sin plats i skafferiet

Medicinskåpet sitter relativt högt upp på väggen för att våra små barn inte ska nå att öppna. Visst kan de ta fram pallen, men placeringen bromsar dem något i alla fall. Sedan ska vi även skruva fast en liten skjutregel högst upp på luckan. Det som barnen vill åt är ju plåstren varför vi är på jakt efter en liten väggkorg att hänga mellan medicinskåpet och brandsläckaren. Då slipper barnen vara i närheten av allt det andra.

Äntligen ordning och reda

Vi gjorde skåpstommen av MDF som vi sedan målade och slipade ner. Luckramen gjordes också i MDF medan spegeln är av gamla ströläkt. Ja, samma typ av ströläkt som vi gör ramar av. Ett kors målades med vanlig rödfärg och för att även det skulle se lite slitet ut så torkades överflödig färg bort. Knoppen är från IKEAs möbel Hemnes.

Ett nytt medicinskåp med ett gammalt utseende

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar