Sidor

Det senaste från Instagram

söndag 11 maj 2014

Farstukvisten snart klar

Nu har det blivit ett sådant där glapp mellan inläggen igen. Jag som hade lovat mig själv att försöka med ett inlägg om dagen. Vad ska man säga om det? Ja, ja. Tiden går fort när man har roligt, men det får absolut bli skärpning! Vi har ju massor av projekt, tankar och idéer igång :)

Farstukvistbygget är nu nästan helt klart. Det som återstår är målning, belysning och innertak. Sedan när marknivån är satt så ska även trappen snickras till. En grov inmätning av grusgången runt huset påbörjade vi förra helgen, men nu när det regnar och snöar! så förvandlas jordmassorna till lera och allt blir så otroligt tungarbetat. Markarbeten och därmed trappen till farstukvisten får alltså vänta ett tag till. Fast å andra sidan så är ju lastpallar hypermodernt...

Den efterlängtade farstukvisten på husets norra gavel

Vi hade lite funderingar och meningsskiljaktigheter kring hur farstukvistens staket skulle se ut. Jag ville helst ha vita stående ribbor, men eftersom det kräver en hel del underhåll så sade byggmästaren vänligt, men bestämt ifrån att det ska vara tryckat virke. För att då få samma stil som vindskyddet på altanen så blev det liggande ribbor även här. Jag kan dock tycka att staketet har ett lite väl modernt utseende, men tanken är att vi ska stryka allt tryckat med Sioo, eller något som ger ett liknande utseende, om något år och då tror jag det smälter in lite bättre i den lantliga stilen.

Huset har fått ett helt nytt utseende med farstukvisten. 
Norrsidan ser nu mycket trevligare och mer inbjudande ut än innan.

Från början var huset ganska naket, men nu efter snart två år, så har det tillkommit en altan, en farstukvist, en gräsmatta (även om vissa delar fortfarande liknar en leråker) och vårt senaste byggprojekt som ni ser en glimt av ovan, matrummet på altanen. Rummet är långt ifrån färdigt, men ni som följer oss på Instagram och Facebook har sett hur arbetet fortskrider. Vi trodde inte att vi skulle hinna med så mycket den här helgen eftersom det utlovades ihållande regn, men nu är takkonstruktionen klar och redo för att kläs med takplast. (Ja, ni har ju sett innan att det inte finns några dåliga byggväder...)

Äntligen, äntligen, ÄNTLIGEN en golvyta utanför tvättstugan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar