Sidor

Det senaste från Instagram

onsdag 23 juli 2014

Innertak, lister och foder

Vilken härlig rubrik det blev på det här inlägget. "Innertak, lister och foder". Är det i bostadshuset? För inte kan vi väl ha satt innertak, lister och foder i ett hundhus? Jo, men visst har vi det! Självklart ska hundarna ha det precis som vi har det i vårt hus, eller nja, kanske inte riktigt. Allt är ju relativt, men för att det inte skulle se allt för tomt ut så valde vi att spika upp ett enkelt innertak i form av glespanel, en lika enkel taklist och sist foder runt fönstret. Det ser ju mycket renare ut på något sätt.



Hundarnas del av boden vätter mot söder och inkluderar det enda fönster som finns. Luckan har testats och godkänts av hanhunden medan tiken bestämt väntar tills en trapp kommit på plats på utsidan. I hörnet ska den fina utdragssängen från gamla Nystuga få sin plats och så ska golvet kläs med en slitstark grå filtmatta. Ja, efter att spånskivor lagts på förstås.


Vi valde att sätta foder runt fönstret och dessa ska behållas vita. Väggarna ska styrkas med färg, dels för att det blir snyggare, men framför allt för att det underlättar vid städning. Att försöka torka av en sträv spånskiva är inte ett alternativ. Fönstret ska även förses med ett innanfönster så att inte värmen smiter in/ut lika lätt. Gamla englasfönster är ju annars riktiga energibovar. 



 Sist, men inte minst, gjorde vi även en isolerad lucka upp till övervåningen på boden. Vad vi ska ha där uppe vet vi inte ännu. Det återstår att se, men ett riktigt fint utrymme är det. Ser ni de fina takbjälkarna på sista bilden? Tänk att behålla dem, isolera på utsidan, lägga om taket och göra ett sovloft. Ja, drömmen om gästvåning lever kvar, även om den är väldigt väldigt avlägsen.

Nästa steg i projekt hundhus blir att göra golvet vindtätt och isolerat. När det blir är inte riktigt bestämt. Arbetar i den här värmen gör man bara om man är absolut tvungen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar