Sidor

Det senaste från Instagram

onsdag 17 september 2014

Energiförbrukning - Juli 2014

"Vi får inte kontakt med er elmätare" - Fortum

Jaha. Ok. Ja, men då vet vi. Nu har vi i alla fall fått förbrukningen för juli månad.

Förbrukning för Villa Nystuga, pumphus och ladugård det senaste året

Som sig bör är vår elförbrukning låg under årets varmare månader. Uppvärmningen av vårt bostadshus sker dock till 99,99 % genom vår vattenmantlade kakelugn och ut på det vattenburna systemet i golvet. Den enda gången som vi har tagit hjälp av elpatronen till vårt värmesystem är innan vi fick kakelugnen inkopplad. Därefter så har den helt enkelt varit frånslagen. Den behövs inte.

Däremot så har vi ju ett förråd i ladugården och ett pumphus där temperaturen skall hålla sig över nollstrecket året runt. I de två utrymmena så har vi elvärme. Framöver så ska dessutom hundhuset och hönshuset läggas till på den listan.

Ni som följer Villa Nystuga på Instagram (@villanystuga) kunde för ett tag sedan se att vi tände säsongens första brasa i kakelugnen. Inte för att huset på något vis var kallt, nej det håller sig fortfarande varmt trots att temperaturen sakta men säkert närmar sig nollstrecket på morgonen, utan för att kunna ta en varm dusch. Flertalet dagar av gråmulet väder gjorde nämligen att temperaturen i ackumulatortanken var lite för låg för att riktigt kunna njuta av duschens strålar. Ser vi istället till de senaste dagarnas temperatur så har bottenskiktet legat på 80-85 grader. Härliga septembersol!

Jämförelse mellan maj-juli för åren 2011-2014

Preliminär årsförbrukning: 7246 kWh (+568 kWh). 

Förbrukningen under 2014 fortsätter att ligga ett antal kWh över förbrukningen för samma period 2013.Under juli månad så blev den siffran +38 kWh.

Vi håller dock vår totala elförbrukning under förbrukningen för en lägenhet och då är alltså hela enplanshuset på 215 kvm, pumphus och ladugård inräknat! Vi håller på att installera energimätare i vårt hus och kommer framöver kunna skilja ut husets faktiska elförbrukning. Spännande värre!

Här kan ni läsa tidigare inlägg om Villa Nystugas energiförbrukning:
Energiförbrukning - Augusti 2013
Energiförbrukning - September 2013
Energiförbrukning - Oktober 2013
Energiförbrukning - November 
2013Energiförbrukning - December 2013
Energiförbrukning - Januari 2014
Energiförbrukning - Februari 2014
Energiförbrukning - Mars 2014
Energiförbrukning - April 2014
Energiförbrukning - Maj 2014
Energiförbrukning - Juni 2014

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar