Sidor

Det senaste från Instagram

tisdag 11 november 2014

Vacker vedförvaring - resultatet

Inlägget "Vacker vedförvaring" är ett av de mest lästa här på Villa Nystugas blogg. Kanske inte så konstigt då den långa traditionen för att hålla oss varma i detta kalla land har varit att just elda med ved och längre bak i tiden så låg inte alls fokus på huruvida vedförvaringen var vacker eller inte. Nej, den skulle vara praktisk och då enbart praktisk. Idag däremot, är inredning en så stor del av vår livsstil att många till och med efterfrågar iögonfallande praktiska ting, ja så som vedförvaring.

Länge var vi inne på en platsbygd förvaringsmöbel intill vår vattenmantlade kakelugn, men så fick jag en gammal koffert av en god vän och placeringen var given. Självklart skulle den fyllas med ved!



Koffertens insida är klädd med ett, från början, vitt tyg med små gröna blommor. Med åren har tyget blivit missfärgat då väta har läckt in från utsidan, men det är ju en del av charmen. Något som är extra roligt är skriften i locket. Med blyerts har någon skrivit "F W Andersson Den 4/9 1910". Tänk att denne Frans hade just den här kofferten för mer än 100 år sedan. Visst är det mäktigt?! Jag kan inte låta bli att undra vad den användes till. Vilka eventuella resor den har varit med om. Hur länge den har stått uppe på rännet i ladugården. Nu finns den här hemma hos oss, fylld med ved och det tror jag verkligen inte den har varit innan.



En gammal koffert är vacker i sig så under den del av året som vi inte eldar kommer den att få stå kvar intill kakelugnen i all sin prakt och vara långt ifrån praktisk, men fantastiskt vacker!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar