Sidor

Det senaste från Instagram

lördag 4 april 2015

Förberedelser för getter

Förra fradagen kom hon. Hela vägen från Dalsland till de djupa värmländska skogarna och slutligen hem till oss på Nystuga. Bilfärden hade gått bra och även inomhus hos oss har hon skött sig exemplariskt. Den dalsländska geten Olivia är här!

Oliva spanar ut över gärdena ner mot sjön

Ok, Oliva är som ni ser bara symbolisk för vad som komma skall. Getterna har vi tänkt att ha på gärdet ner mot sjön för att kunna hålla den ytan öppen. Hur många getter ska vi då ha? Tja, säg det. Vi börjar smått i alla fall med 4 st så får vi se vart det barkar hän framöver. Innan ankomsten har vi dock en hel del att göra. Vi har som nämnts sett ut vart hagen skall vara, men innan den kan färdigställas måste tjälen släppa ur backen. Sedan skall det även byggas ett vindskydd så att getterna har någonstans att ta vägen i regn och rusk likväl som under varma sommardagar.

Blött, blött, blött, men fantastiskt kul!

Kommande vecka har barnen påsklov och både jag och Jan-E har tagit ledigt. Förutom att bara njuta av det härliga vårvädret så blir det massor av kvalitetstid i form av diverse projekt. Fler stolpar till getternas hage behövs och nästa gång vi drar iväg så ska jag komma ihåg att inte bara packa ner smörgåsar och fika utan även extra ombyte. Från topp till tå. Hur kunde jag glömma bort hur kul det är att utmana varandra på att hoppa över bäcken? Att en 6-åring minsann kan hoppa minst lika långt som sin 8-åriga storasyster? Nja, kanske inte just förra gången, men att hon kommer försöka igen är tveklöst och då ska hon klara det! Extra stövlar, strumpor, överdragsbyxor, tights, underkläder mm mm...

En uppdatering av hönshuset är i allra högsta grad aktuell här på bloggen. Så länge kan ni följa oss på Instagram där ni idag kan se att vi inväntar kycklingar! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar