Sidor

Det senaste från Instagram

fredag 28 augusti 2015

Nytt hus till Nystuga



Ifjol berikades vi med en gammal stolpbod som först var tänkt som hönshus, men som istället blev ett förråd och hundhus. Stolpboden var tung med sin timrade stomme och fraktades hem med en hjullastare som backade hela vägen till Nystuga, men med det här årets hus gick det alldeles utmärkt med traktor och vagn. Ja, fast det var ju lite trixande då förstås...

För tre år sedan väntade vi spänt på att få Villa Nystuga levererad från Villa Varm i Norrbotten. Sedan dess har det hänt MASSOR! När vi står och tittar oss omkring på ladugårdsbacken så ser det inte riktigt ut som det gjorde år 2011/2012 och tack och lov för det!

Hur som helst. Juni verkar vara stora husleveransmånaden för oss då vi även i år hämtade hem ytterligare ett hus. Eller hus och hus, ett vedskjul. Våra kompisar ska bygga nytt garage och vem kan motstå ett gammalt vedskjul med patinafasad och sticketak? Säkert de flesta av er, men inte min man inte. Nej, han skulle mot alla odds få hem detta "hus" och som det gamla ordspråket lyder: Trägen vinner!


Våra bekanta var skeptiska till proceduren, precis som jag själv, men Jan-E gav sig den på att det skulle gå. Lyft, palla upp, lyft, palla upp och så under med kärran så var det klart. I alla fall vad som skulle visa sig vara den lättaste biten. 


Trångt, men ändå med god marginal. Vi hade även turen att inte möta så många bilar på den 10 km långa vägen hem. De vi mötte fick backa till närmsta mötesplats där de sedan stod och vinkade så glatt. Kan ju bara gissa vad det tänkte när de såg vårt ekipage...


Väl hemma var det en hel del trixande, men när så grannen dök upp med sin traktor och pallgafflar så kom skjulet snabbt på plats. Vad skulle vi göra utan alla dessa hjälpsamma grannar? Fast det är klart. De hjälper väl gärna till för att få se på Jan-Es olika spektakel. "Titta, det kommer ett hus på vägen! Det är säkert Jan-E..." Ja, något åt det hållet skulle jag tro. Haha, ja ja. Inte alla som skulle flytta ett gammalt vedskjul, men nu är det på plats och bra blev det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar