Sidor

Det senaste från Instagram

lördag 2 januari 2016

Villa Nystugas årskrönika 2015


2015 har varit ett lugnt år här på bloggen, men i övrigt? Full fart! Följ med när vi vrider tillbaks tiden 12 månader.

Ja, under 2015 har det inte postats så många inlägg här på bloggen, trots att ambitionerna har varit, och är fortfarande, ett inlägg om dagen. Istället har den mesta mediala aktiviteten skett på Villa Nystugas Instagra. Varför? Kanske för att det är så snabbt och enkelt? 287 inlägg blev det på Instagram under 2015 och på bilden ovan ser ni de mest gillade.

JANUARI

Året hade en lite trist början om man ser till vädret. Grå himmel och grön gräsmatta, men det rätade på sig tillfälligt i slutet av månaden. Med tråkväder utomhus så passade vi på att starta upp lite byggprojekt inomhus. Barnens våningssängar var först ut. En i färgskalan från Monster High och en från Frost.




FEBRUARI
Kylan kom tillbaks och med ett bedrövligt halkigt väglag (prisa dubbdäcken!), men som kompensation fick vi njuta av otroliga färgskiftningar på kvällshimmeln! På byggfronten så påbörjade Jan-E den efterlängtade badrumsmöbeln medan jag gottade mig 2 1/2 vecka i USA tillsammans med en väninna.



MARS
Första vårmånaden och byggprojekten utomhus tar fart. Vi hade länge funderat på om vi skulle skaffa fler djur än de två labradorer och den katt vi har och eftersom vi bor på landet bestämde vi oss för att några höns och getter skulle få flytta hit.

APRIL
Hönshuset står klart och den stora vårstädningen i ladugården är ett faktum. Getterna får en rejäl hage och så tar vi första steget mot en ny entré. Äntligen ska jag få anlägga de två första rabatterna!




MAJ
Maj månad. Vad gjorde vi i maj? Hmm, låt se. Jo! Letade getter, letade getter och letade getter! 2 timmar efter att de släppts hos oss i hagen så trängde de sig igenom maskorna och drog. Japp, precis så. Alla på rad ut genom samma maska. Efter 5 dagar lokaliserade vi dem, men de var inte ett dugg intresserade av att följa med hem. Skog och mark bjöd ju på massor av grönt. Vi lyckades i alla fall få tag på en av dem den dagen. Den andra fick vi tag på efter fyra veckor på skogen och hon var riktigt, riktigt sliten. En av de två sista hittade vi resterna av i skogen och fjärde återfanns aldrig.


Maj var ju också månaden då Villa Nystuga hade äran att vara med i magasinet "Vårt Nya hus". En otroligt ärofylld upplevelse!


JUNI
Jag säger bara hallonrundel. Behöver jag säga mer? Mutter mutter. Måtte hallonen växa utav bara den till sommaren!


JULI
Året stora tunga projekt drar igång på allvar. Entré och stenläggning runt framsidan av huset.



AUGUSTI
Vi får en hel del frågor angående alla våra projekt. Den mest frekventa är "Hur orkar ni med?" och näst efter det "Vad gör barnen när ni grejar?". Svaret på den första frågan är att vi gör det vi tycker är roligt och då är det inte jobbigt och när det gäller barnen? Ja, säg det...


SEPTEMBER
Den officiella höstmånaden och vi går in i en viloperiod. Ja, i alla fall för några veckoslut. Jag och barnen krattar löv hos grannarna för glatta livet och testar att göra egen lövmull. Om ett drygt år vet vi hur det gick.

OKTOBER
Hösten är mild än så länge, men för säkerhetsskull så flyttar getterna in i ladugården. Eventuellt får de killingar under vintermånaderna om vi ska se till all den "övning" som bocken har ägnat sig åt...

NOVEMBER
Fortfarande milt väder och vi bygger en kallkompost som placeras inne i hönsgården. Mycket uppskattat av hönsen vill jag lova.

DECEMBER
Årets sista månad och i slutet av december kom den efterlängtade snön. I ladugården färdigställdes de separata båsen till getterna om-att-ifall det blir smått framöver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar