Sidor

Det senaste från Instagram

måndag 24 oktober 2011

Hem & Villa - Kök

Nu äntligen kommer en sammanfattning av vår helg på Hem & Villa i Stockholm för en vecka sedan. Vi hade nog ganska höga förväntningar på mässan och efter fredagen så måste jag medge att jag var lite besviken. Vi hade hunnit gå över hela mässan och då hade vi två dagar till att spendera i hallen. För säkerhets skull köpte jag en dubbelbiljett på lördagen som även inkluderade barnmässan Underbara barn. Den mässan kan jag dock avlägga en väldigt kort rapport på. 15 minuter tog det att gå över hela barnmässan. Mycket fokus på gravida eller nyblivna föräldrar, men ändå allt som man kan titta i lugn och ro på hemma vid datorn. Nja, den mässan var en stor besvikelse.

Hem & Villa innehöll allt från små inredningsdetaljer till byggnationer av hela hus. Även om vi gick igenom alla utställare flera gånger så låg vårt fokus helt klart på badrum, garderober, elinstallation/belysning, skjutdörrar och värme. Därtill ett besök hos en hustillverkare som vi bestämt möte med sedan innan.

Köket har vi nog bestämt oss för redan, IKEA Lidingö, men det skadar ju inte att se på andra alternativ. Bland annat så var vi ju ute efter en snygg fläkt vilket vi också hittade, men som tyvärr inte fanns i frihängande variant. Efter lite googlande på hotellrummet under kvällen så hittade jag faktiskt en fläktkåpa som skulle kunna vara ett alternativ :)

A touch of Sweden är ett företag som inriktat sig på att höja upp enkla kök några snäpp och deras specialitet är just IKEA-kök i den lantliga stilen. I montern på mässan fanns Lidingöluckan uppsatt och då självkart med en touch of Sweden. Många fina detaljer även om helheten inte tilltalar mig. Lite för mycket runda kanter och opraktiska vattenkranar (sådana med tvåhandsgrepp). Däremot att ha täckskivor på sidorna och vackra lister som gör att möbeln känns mer platsbyggd, det gillade jag.

Även A touch of Sweden hade en specialbygd fläktkåpa i MDF. Faktum är
att den var helt ny i sortimentet och blivit klar kvällen innan mässtarten.
Bänkskivor till vårt kök har inte riktigt bestämt oss för. Helst av allt skulle vi vilja ha svarta stenskivor så som på bilderna ovan, men de är så hiskeligt dyra! Här går jakten vidare i hopp om att hitta en billigare leverantör (känns svårt då vi till och med tycker att IKEAs priser är för dyra i det här fallet) eller ett snyggt alternativ. Träskivor är ju i och för sig snyggt, men vatten och trä är ingen bra kombination och laminatskivor som ska efterlikna trä känns inte heller riktigt bra. Tips någon?
 

Ah, just det. Lördagens mässbesök varade i 8 timmar och tiden bara flög iväg. Efter den dagen kände vi att vi fått med allt som mässan kunde erbjuda oss och vi var mer än nöjda när vi vaknade på söndagen. Nästa inlägg kommer handla om badrumsinspiration.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar