Sidor

Det senaste från Instagram

onsdag 28 december 2011

Ändringar i planlösningen

Bygglovet är klart och husleverantör bestämd. Så här i 11:e timmen är vi inne och gör justeringar i planlösningen. I och för sig så kan man nog dribbla med dm hur längre som helst, men att flytta WC och klädkammare i hallen kändes som en bra sak att göra, trots att det är i senaste laget.

Klädkammaren i det ena sovrummet har aldrig känts riktigt bra. Den är för liten. När vi sedan valde bort fönstret i entréns WC gjorde vi om även klädkammaren. Istället för just klädkammare får utrymmet nu bli ett kapprum och kommer att flyttas mot entrédörren. Att ha kapprum i direkt anslutning till ytterdörren är praktiskt av många skäl. Kort väg till att hänga av sig, mindre spridning av grus i hallen och inte minst så "göms kläderna undan" direkt och hela hallen får ett mer ordningsamt utseende.

Några ändringar införda 2011-12-27

Istället för den lilla klädkammaren kommer det första sovrummet att få en garderobsvägg, precis som övriga sovrum. Lampan jag köpte får hitta sig en annan plats. När vi gör ändringarna i vår planlösning till Villa Varm, gör vi det enklast möjligt. Tar en bild av planlönsningen och skriver in ändingarna. Därefter så stämmer vi av över telefon och så kommer en ny planlösning via e-post inom kort. Mycket snabb service vill jag lova :)

6 kommentarer:

  1. Hej! Vi är på G att skicka in vår planlösning och husritning för bygglov. Undrar om du/ni vet hur mycket man kan ändra i efterhand (efter att alla ritningar skickats in till byggnadsnämnden) utan att påverka bygglovet? Får man tex ändra storleken och placering på ett fönster?

    tack på förhand!

    /Emelie

    SvaraRadera
  2. Hej Emelie:
    Det där är lite olika från kommun till kommun. I vissa fall är reglerna väldigt strikta inom planlagt område och i andra fall är det inte riktigt så hårdt. Så som vi fått det förklarat för oss här i vår kommun är att så länge som vi inte gör några större förändringar på plattans storlek eller husets utseende i stort så behövs inget nytt bygglov. Däremot så skall alla förändringar meddelas så att det inte skiljer sig från handlingarna vid slutbesiktningen.

    Vi kommer att ändra storleken på två fönster samt att två andra kommer att flyttas några dm. Ändringarna gör vi efter årsskiftet och då kan jag tala om vad byggnadsnämnden kräver och inte kräver i vårt fall. Med största sannolikhet så tar dom bara åt sig informationen och begär att få in en ny planlösning.

    Lycka till!

    SvaraRadera
  3. Detta lät allt som ett klokt beslut. Ni har garanterat mer bruk för ett kapprum!

    Kram kram

    SvaraRadera
  4. Ja, det känns väldigt bra med ett kapprum. En liten klädkammare är ju inget att föredra. Man får inte plats med så mycket. I ett kapprum däremot så räcker det ju med en klädhängare rakt fram på väggen och en hylla att ställa skorna på. Riktigt hur det lilla rummet kommer att se ut är inte bestämt, men jag har mina idéer. Nu när ändringen är gjord i planlösningen känns det så självklart och man undrar hur man tänkte innan man gjorde den :)

    SvaraRadera
  5. Ja våran första ritningen ser inte alls ut som vårt hus är idag. Allt växer med en med tiden.

    SvaraRadera
  6. Ja, men visst är det väl lite av charmen med att bo i hus Ika? Att kunna förändra som man vill? Vi övertog mitt föräldrahem för 11 år sedan och mycket har förändrats sedan dess. Måste erkänna att det inte är med torra ögon vi skiljs från det här huset om drygt ett år...

    SvaraRadera