Sidor

Det senaste från Instagram

söndag 20 juli 2014

Det tilltänkta hönshuset blir hundhus

Det arbetas febrilt med vår nygamla stolpbod. Sedan vi fick hem den så har det lagts ner ett antal svettiga timmar och nu börjar det ge resultat. Från början var det tänkt att vi skulle ha boden som hönshus, inga konstigheter med det utan så skulle det vara, men sedan. Sedan när vi kom allt längre i upprustningen blev vi tveksamma. Kanske skulle det bli "för fint" för ett hönshus? Höns smutsar ju trots allt ner en hel del. Efter lite överläggande så svängde vi. Det tilltänkta hönshuset får nu i stället bli ett hundhus. Samtidigt får vi också ytterligare ett isolerat förråd vilket man verkligen inte kan få för många av. Så, klubbat och klart. Det får helt enkelt bli ett hundhus!

Men hönsen då? Ska vi inte ha höns alls nu? Jo, då det ska vi absolut ha, men de får ha sitt boende i det gamla stallet i ladugården. Det känns på något sätt bättre att ha fjädrar och hönsskit där inne istället för i vår upprustade bod. En ladugård är ju en ladugård och vad passar väl bättre att ha där än djur?

Ett projekt blev alltså plötsligt några fler. Den nuvarande hundgården ska utökas och göras om till hönsgård. Stallet ska delas av och hönornas hörna ska göras dragfri. Hundarna ska få en egen del inuti boden och en ny hundgård. Men det gäller att som alltid, skynda långsamt. Vi tar ett steg i taget och låter det ta den tid det tar. Det är ju trots allt högsommar och badtemperaturen i sjön är ljuvlig!

Nedan en bildström av hur långt vi kommit med projekt hundhus :)

Det syns även på utsidan att det händer en hel del inomhus... 


Bodens nordöstra hörna innan vi började upprustningen

Vindpapp på väggar och i tak. Kan ju säga att det här
var ett projekt i sig. Vilket pusslande runt alla bjälkar!

Reglar och isolering på plats och så även hundluckan

Väggarna plastas och nu är det VARMT i boden

Med spånskivor på väggarna förvandlades boden till
ett varmt, men faktiskt riktigt mysigt rum

Det känns riktigt bra att vi bytte inriktning på boden. Ett tag funderade vi dessutom på att ha ett gästloft på övervåningen, men de bärande balkarna sätter tyvärr stopp för det projektet. En svängd trappa på utsidan upp till ett gästloft hade väl annars inte varit helt fel? Ja, vi får se vad som händer med den våningen framöver. Nu är det fullt fokus på rummet under och därefter hönornas hörna i stallet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar